Seneste nyt

fra Nordjylland

Hygiejnen halter på anerkendt nordjysk restaurant

Noget tyder på, at Aalborg-restauranten La Locanda er bedre til at servere en god omgang risotto, end de er til at få vredet karkluden og gnubbe sig til skinnende rene overflader i køkkenet.

For rengøringen halter gevaldigt på den italienske restaurant, som er beliggende i hjertet af Aalborg på C.W Obels Plads.  

Det slår Fødevarestyrelsen fast efter et kontrolbesøg i midten af januar, hvor de har tildelt spisestedet en sur smiley.

I rapporten fremgår det, at der er produktrester på hylderne i restaurantens to kølerum. Desuden er der fundet skimmellignende vækst på kasser, hvor der opbevares kød, frugt og grønt.

- De har i bund og grund ret. Det er ikke godt nok, siger stedets ejer Carlo Liberati, som lægger sig fladt ned.

La Locanda
Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Første sure smiley i karrieren

Fødevarestyrelsen konstaterer også, at der er indtørret snavs på dørlister i kølerummet, ligesom der er fundet snavs på gulvet, hvor nogle af de emballerede fødevarer står.

Isterningemaskinen i restauranten trænger ifølge tilsynet også til en god gedigen rengøring. Der sidder nemlig sort snavs indvendig i toppen af maskinen samt et lag af grå kalk, som løber ned af siden.

- Det er selvfølgelig skidt. Det er første gang i min karriere, som strækker sig helt tilbage til 1990'erne, at jeg får en sur smiley, siger Carlo Liberati, inden han lover at rette op på fejlene.

- Vi har allerede rettet op på 80-85 procent af de ting, som tilsynet har kritiseret, og vi arbejder på at få styr på det sidste, siger han.

Virksomheden har fået en bøde på 10.000 kroner og kan inden længe se frem til et opfølgende besøg af Fødevarestyrelsen.

Du kan læse hele kontrolrapporten her