'Kritisk droneflyvning': - Det kan ikke passe!

Flyvestationen Aalborg oplever forsat store problemer med droneførere, der ikke kender reglerne.

En ulovlig anvendelse af drone førte onsdag aften klokken 21.15 til en midlertidig lukning af luftrummet til stor frustration for Morten Valentin, der er presseofficer hos Flyvestationen Aalborg. 

- Vi er pænt trætte af det for at sige det lige ud. Det kan ikke passe, at der skal en ulykke til, før folk tager det seriøst, understreger han. 

'Kritisk droneflyvning'

En dronefører opsatte nemlig sin drone fra Lindholm Høje, hvor der ikke må flyves med drone fra uden en forudgående tilladelse. Noget der er sket utallige gange efterhånden. 

- Det er stadig et stort problem, og det er jo oftest kun de episoder, hvor luftrummet lukkes, som bliver fortalt. Derudover er der også flere sager, hvor vi kan se, at det ikke er kritisk, og hvor vi kan afværge situationen uden at lukke luftrummet, som ikke bliver fortalt, forklarer Morten Valentin. 

Den opsatte drone fredag kalder Morten Valentin for 'en ekstra kritisk droneflyvning', da dronen fløj inden for tokilometerzonen og i dette tilfælde mere præcist ind i indflyvningszonen. 

Derfor måtte man lukke luftrummet i 10 minutter, og selvom det ikke lyder af meget måske, så har det altså konsekvenser. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Er man i tvivl, er man ikke i tvivl

I samarbejde med Politiet lykkedes det flyvestationen at identificere droneføreren og få bragt flyvningen til standsning, og sagen er nu overdraget til Politiet til afgørelse. 

- Vi ser med største alvor på sagen, og vi må endnu engang desværre opfordrer til, at man sætter sig ind i reglerne og følger dem. Er man i tvivl, er man ikke i tvivl, konstaterer Morten Valentin. 

Han fortæller desuden, at man indleder en snak med politiet om, hvad man kan gøre for at komme problemet til livs, da man oplever at de fleste, hvis ikke alle, episoder involverer dronefører, der er uvidende om reglerne. 


Seneste nyt

fra Nordjylland