Lydbogspris til aalborgensisk forfatter: - Det er et pusterum at kunne hoppe ind i en helt anden verden

Nordjyske Julie Midtgaard har taget fantasy-fans med storm med sin bogserie ”Sprækken til Luscuro”. I en tid med coronanedlukninger har specielt lydbøgerne haft kronede dage, og andet bind i Julie Midtgaards serie har ved Mofibo Awards vundet prisen som årets ungdomsroman.

Aalborgensiske Julie Midtgaard udlever sin store drøm.  Hun står bag fantasyserien "Sprækken til Luscuro".

- Det er et pusterum at kunne hoppe ind i en helt anden verden, siger Julie Midtgaard.

Fra foråret 2019 tog hun chancen og blev forfatter på fuld tid, og andet bind i hendes serie er netop blevet kåret som årets ungeroman ved den store lydbogspris Mofibo Awards. Det er da også en stolt Julie Midtgaard, der kan vise sin pris frem til TV2 Nord. 

- Det er en fantastisk følelse, som minder om, at der er mange læsere, som synes, at det er skønt, det jeg laver, siger Julie Midtgaard til TV2 Nord.

En megafonmåling viser, at 31 % af danskerne har oplevet en stigning i deres forbrug af lydbøger under coronapandemien, og samarbejdet mellem personen som indtaler en bog og forfatteren kan fylde en del.

- Vi sad og skulle udtale det hele. Hed det Vatnor, Vaaatnor eller Vatnoor? Ting jeg ikke havde taget stilling til på forhånd. For mig havde det hele jo bare været på skrift, siger Julie Midtgaard. 

Vil mere end at underholde

Handlingen i Julie Midtgaards bøger starter i Aalborg i 1600-tallet, hvor en pige bliver beskyldt for at være heks, og derfor skal brændes.

- Så har det jo krævet, at jeg har sat mig ind i, hvordan der så ud i Aalborg på det tidspunkt, og hvordan tingene fungerede.

Bålet er dog en portal til en magisk verden, som i andet bind bliver ramt af intet mindre end en pandemi.

- Det har været underligt på den anden side, at kunne stå i en virkelig pandemi, og se tilbage på hvordan jeg forestillede mig det.

Udover at underholde forsøger Julie Midtgaard i sine fortællinger også at inkludere emner som for eksempel ligestilling samt tillid til sig selv og andre.

- Jeg vil lægge op til en form for diskussion, de her emner fylder også, selvom det er i en fiktiv verden, siger Julie Midtgaard.

Sidste bind i serien udkommer i 2022. 


Seneste nyt

fra Nordjylland