Mobil powerbank skal skåne eventbranchen for forurening

Det er Aalborg Kommune, der sammen med en række forskere har udviklet det grønne alternativ.

De er ofte placeret et godt stykke væk fra scenen, så man hverken kan se eller lugte dem.

Det er de dieseldrevne generatorer. For under årets mange koncerter drives lyd og lys oftest af disse, der både larmer og forurener. 

Og det har man nu i Aalborg Kommune valgt at lave om på.

Et skridt i den rigtige retning

En mobil batteritrailer fik sin præmiere i dag, hvorfor mængden af forurening blev reduceret kraftigt under Dorthe Gerlachs koncert ved Søpavillionen i Skørbæk søndag eftermiddag.

Traileren sørger nemlig for lys og lyd til koncerter ved hjælp af solcelleenergi. 

- Koncerter er jo noget af det, der bruger meget strøm, siger Lasse Rosendahl, der er institutleder ved AAU Energi på Aalborg Universitet.

- Og sådan et sted er det jo oplagt at have et grønt alternativ.

Det er Aalborg Kommune sammen med forskere fra Aalborg Universitet samt organisationen Energy Cluster Denmark, der er gået sammen om at skabe det grønne alternativ til diesel-generatorer.

Gert Spender-Andersen, Simon Lennart Sahlin og Paw Mortensen er udviklerne bag den mobile batteritrailer.
Gert Spender-Andersen, Simon Lennart Sahlin og Paw Mortensen er udviklerne bag den mobile batteritrailer.
Foto: Nanna Malou Rasmussen / TV2 Nord

- Vi er jo alle sammen interesserede i at gøre det mere bæredygtigt, siger Simon Lennart Sahlin, der er medudvikler af batteritraileren.

- Og det her er et skridt i den rigtige retning. Det er ikke, fordi det her er løsningen på det hele, men det er løsningen i event-branchen. Så det er et koncept, der kan gøre os klogere på, hvor meget CO2 vi har brugt på en dag som i dag.

Batteritraileren kan hægtes på et anhængertræk, og er derfor særdeles mobilt. Og det er netop visionen, at batteritraileren skal kunne gøre det muligt at holde koncerter, hvor det ellers ikke syntes muligt tidligere.

- Jeg har spillet rigtig mange år, men aldrig i Skørbæk, og det er også én af de ting, man kan med en grøn batteritrailer, siger Dorthe Gerlach.
- Jeg har spillet rigtig mange år, men aldrig i Skørbæk, og det er også én af de ting, man kan med en grøn batteritrailer, siger Dorthe Gerlach.
Foto: Nanna Malou Rasmussen / TV2 Nord

Og det glæder også sangeren Dorthe Gerlach, der søndag sang ved Søpavillionen i Skørbæk.

- Jeg synes, det er megafedt, at man kan afvikle sådan en koncert her på grøn energi, siger hun og fortsætter:

- Det er jo det, der skal til, hvis vi skal redde kloden. At man begynder at tænke over, at man gør det, man synes, er fedt, sjovt og underholdende i vores liv, men uden at svine hele naturen til.

Hun håber på, at hun i dag kommer til at udlede lige så lidt CO2, som hun gjorde, da hun startede med at være gadesanger på Aalborgs gader. 

I første omgang vil den mobile batteritrailer dog kun blive brugt til kommunale arrangementer i Aalborg Kommune.


Seneste nyt

fra Nordjylland