Seneste nyt

fra Nordjylland

Nibe Festival leverer rekordoverskud

For omtrent fem måneder siden var 18.000 festivalgæster og ikke mindst 4700 frivillige ildsjæle samlet til én stor fest i Skalskoven i Nibe.

Billetterne blev revet væk forud for Nibe Festival 2023, og der blev i den grad også kradset nogle penge ind under festivalen. 

Det afspejler sig i et rekordstort overskud på 3,6 millioner kroner, hvoraf nogle af pengene skal doneres til velgørende formål. Ikke mindst nogle af alle de foreninger som hjælper til under festlighederne kan se frem til en økonomisk håndsrækning. 

- Det er vilde tal og helt sikkert en stor og vigtig milepæl i festivalens historie. Vi er enormt stolte og tilfredse med, at vi ikke alene afviklings- og oplevelsesmæssigt, men altså også økonomisk, ramte den bulls eye med Nibe 2023, lyder det fra talsmand Peter Møller Madsen.

Før i år havde festivalen aldrig haft et overskud på mere end godt og vel to millioner kroner.

- Vi har så meget momentum og så meget power i disse tider, og det skal vi selvfølgelig også bruge til at sikre, at fremtidens festivaler bare sidder lige i skabet. Vi er et rigtigt godt og på alle måder givende sted lige nu, siger Peter Møller Madsen.

Allerede nu er 325.000 kroner ifølge Peter Møller Madsen sendt af sted for at gøre en forskel hos nogle af de mest trængende. Blandt andet har Nibe Festival Fonden doneret 100.000 kroner til et nyt gavlmaleri ved kræftafdelingen på Aalborg Universitetshospital. 

I løbet af næste år, når de har fået behandlet alle ansøgningerne, skal der uddeles endnu flere penge.