Seneste nyt:

Ny teknologi: Nu kan du få målt, hvor mange pøller du laver

Sundhedsmesse i Aalborg samlede 300 aktører til ny viden om teknologi, der kan lette livet for både patienter og personale.

Tiden er knap for sygeplejersker og SOSU-medarbejdere landet over. Derfor er der brug for ny teknologi, der kan frigive afgørende minutter, så patienterne sikres den bedste behandling.

Torsdag var mere end 300 aktører fra sundhedsvæsenet, kommunen og private virksomheder samlet i Aalborg for at blive inspireret til fremtidens teknologi på hospitaler og plejehjem.

Et af de nye tiltag på ’Når Innovation Lykkes på Tværs 2022’ er et toilet, der kan måle, hvor meget afføring og urin, man udskiller.

- Når man er indlagt, skal man som patient tit have lavet et væskeregnskab. I gamle dage målte man det med bækkener, som var rigtigt besværligt og tidskrævende. Så opfandt vi det her toilet, som automatisk kan måle, hvor meget der kommer ud af urin og afføring, fortæller CEO Marie Lommer Bagger fra Measurelet, der står bag opfindelsen.

På virksomhedens hjemmeside oplyser man, at det især er patienter med sygdomme relateret til mave, tarm, blære eller nyrer, der er i målgruppen.

Presset sundhedsvæsen

Det fuldautomatiske toilet fungerer ved, at man scanner sit armbånd, og så går man på toilettet fuldstændig, som man plejer.

Herefter måler toilettet, hvad der kommer ud og sender det til patientens journal. Og det er vigtigt at kende til, hvad der kommer ud af kroppen, mener man hos Measurelet.

- Hvis du har rod i dit væskeregnskab, skal du opholde dig på hospitalet i længere tid, og du helbredes langsommere. Derfor holder man ret nøje øje med det, og både sygeplejersker og SOSU-assistenter laver rigtig mange målinger, når man er indlagt, fortæller Marie Lommer Bagger.

Den danske medtech-virksomhed viste sig på torsdagens messe frem for potentielle kunder i sundhedssystemet, og Co-Founder og CEO Marie Lommer Bagger er tilfreds med interessen.

- Det er gået rigtigt fint. Det er lidt en verdensnyhed, vi har, og det skaber interesse. Alle med min baggrund som sygeplejerske ved, hvad et væskeregnskab er, og næsten alle sammen har prøvet at gå rundt med bækkener, og det er ikke særligt interessant, siger hun om den traditionelle beholder til urin og afføring.

quote Det er lidt en verdensnyhed, vi har, og det skaber interesse.

Marie Lommer Bagger, Co-Founder og CEO, Measurelet

Patienterne skal inddrages

Omkring 40 virksomheder udstillede deres produkter på messen, hvor det også var muligt at få sparring fra sundhedspersonale omkring sin egen nye idé.

- Vi ønsker at samle virksomheder, sundhedspersonale og vidensinstitutioner, så vi en dag som i dag får lært nye mennesker at kende, så vi i morgen kan starte nye projekter op og udvikle nye produkter, fortæller medarrangør Line Bluhme.

Netop dét at få patienter og personale med på rejsen mod nye produkter, der skal gøre livet lettere for dem, er afgørende.

- Det er så utroligt vigtigt, at vi involverer dem, der skal bruge produkterne, når vi udvikler nyt. Ellers mister vi en masse værdi, og det skal jo helst implementeres og bruges så hurtigt som muligt. Og her har vi alle samlet på én gang – på kryds og tværs, siger Line Bluhme.

Danish Life Science Cluster, Aalborg Kommune, Region Nordjylland, SOSU Nord, Videnscenter for Velfærdsteknologi Vestdanmark, VELA, TREAT Systems og Life Science Robotics er værter ved ’Når Innovation Lykkes på Tværs 2022’.


60_percent

play Tiltale: Foretog hasarderet overhaling, der kostede 83-årig livet

Gravemaskine

To mænd tiltalt for over 100 forbrydelser - lavede tyverier i millionklassen

brand

Beredskabet kæmper med timelang brand

020922 Nomineret Årets Nordjyde Anette Rolighed

play Anette hjælper overalt, hvor hun kan: - Jeg føler, at jeg skylder

60_percent

play Tiltale: Foretog hasarderet overhaling, der kostede 83-årig livet

Gravemaskine

To mænd tiltalt for over 100 forbrydelser - lavede tyverier i millionklassen

bus2

Busselskab aflyser afgange i stribevis: Derfor skal du vente fire uger på svar

020922 Nomineret Årets NordjydeMichael Christophersen

play Michael fik Tom Kristensen til at lave et maleri - og samlede 100.000 ind til kampen mod cancer

6

Sjaskvåd uge venter forude

Inger Støjberg

Realistisk at Støjberg kan få ministerpost, siger politisk kommentator

overskudsmad

Nordjyderne er de bedste til at redde overskudsmad

Media Drop 250922 3617 chlu

Flere ton druer bliver plukket denne weekend

bus2

Busselskab aflyser afgange i stribevis: Derfor skal du vente fire uger på svar

6

Sjaskvåd uge venter forude

Støjberg

Støjberg melder klart ud - sådan vil hun tage magten tilbage

180821 LOT Michael Jørgensen Still

Inflation: Håndværkerne har stadig travlt

Det tager flere dage for halmbrand at brænde ud

Frit Vendsyssel

gallery Revolution: Da Hjørring blev kaldt Danmarks kedeligste by - og løsrev sig

20_percent

play Nordjyske fiskere føler sig forbigået: - Jeg tjener intet lige nu

def_thumb,50_percent

play Følgeerhverv dropper minkbranchen - det kan ikke betale sig

def_thumb,50_percent

play Aalborg Håndbold få sekunder fra nederlag

Det er ikke bare smukt - det er også bæredygtigt

glad byråd

Kommune nedjusterer forældrebetaling til institutioner

Til forsiden

Til forsiden