På ét år har Aalborg Kommune uddelt 573 parkeringsafgifter på lille plet i Vestbyen

Det er ulovligt at parkere på arealet, men det er svært at gennemskue, mener flere borgere. De hævder, at skiltningen er mangelfuld, og at kommunen ignorerer problemet på trods af flere klager.

573 på et år. 

Så mange gange har bilister parkeret på et lille areal i Aalborg Vestby med en kedelig hilsen fra Parkeringskontrol Nord i forruden til følge. Det viser en aktindsigt, TV2 Nord har fået. 

Så mange parkeringsafgifter på så lille et areal er helt ude af proportioner. I hvert fald hvis man spørger Per Bak Sørensen fra Aalborg. 

quote Jeg blev frustreret

Per Bak Sørensen

I god tro har han ofte parkeret på pladsen. Lige indtil en dag i sommer, hvor han til sin store overraskelse opdagede en parkeringsafgift i forruden, da han kom tilbage til sin bil efter en tur i Fitness World. 

- Jeg blev frustreret. Hvad er der egentlig galt? Hvorfor må man ikke? spørger han retorisk ud i luften.  

Afgiften fik ham til at henvende sig til By og Land i Aalborg Kommune, som andre før ham også har gjort forgæves. 

Mangelfuld skiltning

Der er ikke nogen tvivl. Det ér forbudt at parkere på det lille område, men det fremgår ikke tydeligt nok, mener Per Bak Sørensen. Man kan være tilbøjelig til at tro, at de 572 andre bilister muligvis giver ham ret i sin påstand. Det gør i hvert fald Lasse Sønderborg, som tilfældigvis kommer forbi, da TV2 Nord er ved at lave et interviewet foran arealet. 

- Jeg kommer forbi her en gang dagligt, og hver gang ser jeg to biler med en parkeringsafgift på hver rude. Ofte har jeg også set, at der har været flere parkeringsafgifter på samme bil, fortæller Lasse Sønderborg. 

Lasse Sønderborg går forbi parkeringsarealet hver dag. Han ser altid biler med afgifter i forruden på sin tur.
Lasse Sønderborg går forbi parkeringsarealet hver dag. Han ser altid biler med afgifter i forruden på sin tur.

Den unge mand fremviser et billede, han har på sin telefon. På billedet kan man se, at en bil har fået adskillige afgifter, der ligger stablet oveni hinanden. 

- Jeg mødte helt tilfældigt den her mand, der havde 5-6-7 parkeringsafgifter til at ligge i ruden. Han fortalte, at han arbejdede på en olieboreplatform og kom hjem til det rædsomme syn efter en tørn på havet, siger Lasse Sønderborg. 

Mens vi laver optagelserne kommer der – helt tilfældigt - en parkeringskontrollør forbi, klar til at skrive en afgift, Men til held for ejeren af den sorte bil der holder parkeret ulovligt, ønsker kontrolløren ikke at blive filmet, og derfor vender han om og går igen.

- Han kan være glad for, at vi stod her. Ellers havde han fået en afgift, siger Per Bak Sørensen. 

Reglerne ændres

Per Bak Sørensens parkering var ulovlig. Det erkender han, og derfor har han heller ikke parkeret på pladsen, siden han fik sin parkeringsafgift i sommer. Men det er der mange andre, der har, og det er ikke i orden, mener han. 

- Så mange afgifter på så lille et område er ude af proportioner. De kunne sætte nogle buske, en lille hæk eller et lille ekstra skilt op. Det ville ikke koste dem det helt store, siger Per Bak Sørensen. 

Derfor har han skrevet til Aalborg Kommune for at gøre dem opmærksom på, hvad han mener, er mangelfuld skiltning på området. 

- Som du kan se, så bliver folk jo ved med at holde der. Men kommunen virker ikke til at have travlt med at komme ud for at ændre på det, siger Per Bak Sørensen. 

Den betragtning deler Lasse Sønderborg.

Jeg synes, det er ret let at sætte et skilt op, er det ikke det? Det er jo umiddelbart ikke åbenlyst, at man ikke må holde her, siger Lasse Sønderborg. 

Kort tid efter TV2 Nord har lavet optagelser på stedet, hvor vi også mødte en kommunal parkeringskontrollør, blev der ændret på skiltningen. 

Nu er det tilladt at parkere på de to pladser, der har kostet borgere flere hundrede tusinde kroner alene i 2022. 


Seneste nyt

fra Nordjylland