Politi melder klar til karneval: Sådan vil de komme forbrydelser til livs

Der vil være midlertidig overvågning i Kildeparken og de relevante indfaldsveje for optoget.

En af årets helt store begivenheder i Aalborg løber snart af stablen.

Og nu melder Nordjyllands Politi klar til årets Karneval. Det fortæller de i en pressemeddelse.

Politiet kommer til at være tilstede under karnevalsugen, både uniformeret og som civilpoliti, og særligt lørdag 25. maj, hvor den store parade finder sted, vil der være mange betjente i bybilledet.

- Der kommer rigtig mange mennesker fra nær og fjern, som skal have en god og tryg oplevelse. Har man brug for politiets hjælp under paraden, kan man henvende sig til en af dialogbetjentene, som bærer gule veste. Ellers kan man, som altid, ringe på telefon 114, fortæller vicepolitiinspektør fra Nordjyllands Politi, Kenneth Ginnerup, der har ansvaret for politiets indsats under Aalborg Karneval.

Mere videoovervågning

En del af forberedelserne er at etablere midlertidig videoovervågning af Kildeparken, og de relevante indfaldsveje for optoget, særligt Vesterbro.

Indsatsen med videoovervågning går igen fra tidligere år og er en del af tryghedsindsatsen under det store karnevalsoptog 25. maj. 

- Videoovervågningen er et af de operative virkemidler, vi kan anvende, da det både er med til at forebygge lovovertrædelser, og ved eventuelle forbrydelser har vi endnu bedre efterforskningsmuligheder for at opklare disse forbrydelser, fortæller Kenneth Ginnerup.  

Politiets optagelser lagres i 30 dage, hvorefter de slettes, medmindre de skal bruges i en konkret sag.

Droner i luften

Droner bliver også en del af de politimæssige indsatser undervejs i lørdagens parade, og her har Kenneth Ginnerup en opfordring til private, der sætter droner i luften for at tage billeder af optoget.

For der er nogle særlige regler for droneflyvning. Karnevallet foregår inden for lufthavnens sikkerhedszone, hvilket påvirker reglementet omkring droneflyvning

- Derfor kan jeg kun opfordre til, at man frekventerer trafikstyrelsens hjemmeside og sætter sig grundigt ind i tingene, siger han.


De gode råd

Husk de gode råd, særligt lørdag den 25. maj, hvor der forventes allerflest gæster:

• Drik rigeligt med vand og husk fast føde i løbet af dagen. Der er vandposter på ruten, hvor man kan få fyldt sin drikkedunk op.

• Lav aftaler med dine venner om at holde øje med hinanden, hav faste opsamlings- og mødesteder.

• Husk godt fodtøj, da der kan være glasskår på ruten.

• Fundne effekter kan indleveres på Aalborg Politigård, Jyllandsgade 27, 9000 Aalborg.

På Aalborg Karnevals hjemmeside kan man finde information om og gode råd til de forskellige arrangementer.

Sidste år satte de rekord til Karneval, hvor der var flest mennesker.

De vil bruge mere videoovervågning. De melder de ud i en pressemeddelse.

Vinkel med videoovervågning.


Seneste nyt

fra Nordjylland