Politiet holdt kontrol: Så mange blev fældet

Hvis man kom kørende af E45 torsdag omkring rasteplads Glenshøj Ø og så lastbiler og varevogne, som blev kontrolleret af politiet, så var man faktisk vidne til en større politikontrol.  

Tungvognscenter Nord afholdte nemlig kontrol i samarbejde med Operativ Færdsel fra Nordjyllands Politi, Færdselsstyrelsen, Fødevarestyrelsen, De Veterinære Myndigheder, Miljøstyrelsen og politiets bremseprøvestand fra Tungvognscenter Øst.

Ved kontrollen blev der standset 109 tunge køretøjer, hvor 46 af dem var udenlandske. Herudover blev der standset og kontrolleret 51 varebiler, hvor otte var udenlandske. 

- De mange rapporter viser desværre at et passende kontroltryk på vejnettet er strengt nødvendigt, for det er mange og alvorlige fejl vi møder derude, udtaler leder af Tungvognscenter Nord, politikommissær Claus Kjær-Pedersen. 

Det blev de fældet for

Nogle af de fejl, som han referer til, omhandler blandt andet: 

Ikke overholdt køre- og hviletid, samt fejl på kontrolapparatet. Dette fandtes både på danske og udenlandske køretøjer og chauffører.

Manipulation af køretøjet.  

Fejl og mangler på køretøjet. Der for nogens vedkommende indebar synindkaldelser og herunder enkelte kørselsforbud.

Herudover flere sager vedrørende overtrædelse af Godsloven, samt ulovlig cabotage. 

Udover tungvognskontrollen kørte Operativ Færdsel en aktion på sidelinjen på restepladsen, hvor man fangede bilister, der var påvirket af euroiserende stoffer, der overtrådte hastighedsgrænsen, og bilister, der kørte uden førerret og kørte i frakendelsestiden. 


Seneste nyt

fra Nordjylland