Politiet om lukning af Hells Angels rockerklubhus: - Udgør alvorlig trussel

På trods af politiets risikovurdering, er de lokale ikke bekymrede.

Fredag aften udstedte Nordjyllands Politi et opholdsforbud mod et rockerklubhus beliggende på Østergade i Nørresundby.

Opholdsforbuddet gælder for ejendommen på Østergade 24, 9400 Nørresundby, tilhørende Hells Angels, hvor Nordjyllands Politi forbyder enhver adgang til adressen.

Det betyder, at al ophold inde på adressen fra fredag den 22. september og to uger frem kan straffes med op til to års fængsel. Det er bare ét ud af 11 aktuelle opholdsforbud på landsplan.

PH 230923 Hells Angels klubhus lukket Still3
Foto: Stefan Kjærgaard / TV2 Nord

Årsagen til politiets indblanding i Nørresundby, forklarer vagtchef ved Nordjyllands Politi, Ole Buus, til TV2 Nord ved følgende:

- Der er lavet en trusselsvurdering, og den ligger højt. Den er alvorlig. Derfor går vi ind og siger, vi ikke tager nogle chancer. Det er for borgernes sikkerhed. Nørresundby ligger på et meget åbent område med beboere lige ved siden af.

Er et opholdsforbud på to uger nok til at dæmpe trusselsniveauet? Kan opholdsforbuddet blive forlænget?

- Vi vurderer det løbende, så det kan sagtens være, at det bliver forlænget. Man følger udviklingen nationalt – også her i Nordjylland, siger vagtchef ved Nordjyllands Politi, Ole Buus, til TV2 Nord. 

Bandekriminalitet årsag til drab

Den aktuelle konflikt mellem Hells Angels og den ulovlige gruppering Loyal to Familia har i København skabt uro, og er ifølge politiet årsagen til en eksplosion i Hell's Angels klubhus på Svanevej i København samt drabet på en 30-årig mand på Christiania i august.

- Det, vi frygter, er, at konflikten eskalerer yderligere og spreder sig til det nordjyske, og det vil vi for alt i verden gerne undgå, siger Jesper Bøjgaard Madsen, chefpolitiinspektør ved Nordjyllands Politi til TV2 Nord og tilføjer:

- Derfor har vi skredet til lukning nu. 

PH 230923 Hells Angels klubhus lukket Still
Foto: Stefan Kjærgaard / TV2 Nord

- Jeg er ikke bange for noget

På Østergade i Nørresundby er naboerne fra området bevidste om politiets risikovurdering, men det er ikke noget, der gør dem mindre trygge i deres lokalområde.

- Jeg har overhovedet ingen problemer med dem. De har på intet tidspunkt generet mig. Nu har jeg boet her siden 2014, så dem har jeg levet med, siger Arne Nielsen.

- Dem har jeg det fint med. Jeg er ikke bange for noget, siger Mick Peters.

- Jeg er fuldstændig tryg ved at bo her. Jeg har boet her i 12 år, og der har aldrig nogensinde været ballade derover fra, så det er ikke noget problem for mig at bo her, siger Birthe Jakobsen.

Mere synlige

Foruden dem, TV2 Nord har talt med foran kameraet, har vi talt med flere lokale og erhvervsdrivende i lokalområdet uden kamera, og her er konklusionen den samme. Det er altså ikke noget, der bekymrer dem.

Nordjyllands Politi oplyser desuden, at de i den kommende tid vil patruljere mere i området, og ifølge Jesper Bøjgaard Madsen kan naboerne med rette føle sig trygge. 


Seneste nyt

fra Nordjylland