Rasmus kørte fra Smukfest for at se fyrværkeri i Aalborg: - Jeg vil hellere være her

Nordjyderne var meget begejstrede for det festfyrværkeri, der rundede Tall Ships Races 2022 af lørdag aften. Mange beskriver det som 'helt fantastisk'.

Han havde partout-armbånd til Smukfest i Skanderborg, men det var danmarkshistoriens største fyrværkeri i Aalborg, Rasmus Kristensen valgte at bruge sin lørdag aften på.

- Jeg kunne have været på Smukfest, men jeg vil hellere være her. Jeg havde hørt, fyrværkeriet skulle slå alle danmarksrekorder, og det ville jeg gerne prøve. Det var meget fedt at slutte en god uge på festival af på, fortæller han.

Sammen med omkring 150.000 andre nød Rasmus Kristensen det knap tre tons tunge festfyrværkerishow, der rundede Tall Ships Races 2022 af.

Fyrværkeriet bestod af 3.500 skud, der tog 21 arbejdere mere end 10 timer for at få gjort klar. Ialt var hele herligheden overstået på 17 minutter. Men spørger man nordjyderne, så var det 17 fantastiske minutter.

VIDEO: Lærer Melissa Larsen: - Det var så rørende

VIDEO: Ib Christensen / Malthe Birger Jensen

Melissa Larsen fra Aalborg er til daglig lærer - lørdag aften var hun mødt op for at lade sig begejstre af fyrværkeriet:

- Kombinationen mellem musik og det spektakulære fyrværkerishow var virkelig rørende og fantastisk. Også dét at være sammen med så mange mennesker omkring det (var fantastisk, red.), siger hun.

VIDEO: Amatørfotograf Jesper Have: - Fedt at kunne skyde billeder af et show som det her

VIDEO: Ib Christensen / Malthe Birger Jensen

For amatørfotografen Jesper Have fra Aalborg var det historiske fyrværkerishow rent guf for hans kameralinse.

- Det er så fedt at kunne skyde billeder af sådan et show som det her (...) Det var helt fantastisk og en smuk afslutning på et godt arrangement – med en masse flot sejlskibe, glade mennesker og god musik. Så det var fantastisk at være vidne til det show, siger han - og anerkender showets betydning for Nordjylland.

- Det er rigtigt godt for byen, så at kunne afslutte på den måde dér, er helt fantastisk.

VIDEO: Kirketjener Marianne Jørgensen: - Dejligt at mærke hinanden igen

VIDEO: Ib Christensen / Malthe Birger Jensen

At coronapandemien har lagt sig, og vi igen kan mødes til kulturelle arrangementer glæder Marianne Jørgensen, der til daglig er kirketjener på Als.

- Jeg stod dér, hvor jeg kunne høre musikken bagfra, og det var en kanon oplevelse. Det var fantastisk, at vi kan det heroppe i Nordjylland – og at kunne samle så mange mennesker. Det er dejligt at komme herud og mærke hinanden igen, fortæller hun.

Hele det gigantiske setup er sponsoreret af erhvervsmanden Eigild Christensen, og de flere tusind kilo krudt beløber sig, sammen med den enorme forberedelse og meget andet, til mere end en million kroner. 

- Vi kunne både mærke vibrationerne og lyden, så det var virkelig pengene værd, mener Marianne Jørgensen.

VIDEO: Ingeniør Frederik Lund: - Fantastisk afslutning på en fantastisk fest

VIDEO: Ib Christensen / Malthe Birger Jensen

For tilflytter Frederik Lund var det første gang, han har kunne opleve afslutningen på Tall Ships Races i de fem år, han har boet i Aalborg.

- Vi har altid været på ferie i de dage, så i år er første gang for mig, fortæller ingeniøren - og skynder sig at sige, at oplevelsen var lige så god som håbet.

- Jeg var dybt overrasket over, at vi i Aalborg kan levere noget på dén størrelse – at vi kan bringe sådan en afslutning på den fantastiske fest, det har været. Og så bringer det folk hertil fra vidt omkring, og det er en fantastisk oplevelse.

VIDEO: Se danmarkshistoriens største festfyrværkeri her:


Seneste nyt

fra Nordjylland