Se billederne: Aalborg Zoo har fået ny girafkalv

Det er giraffen Carolines 12. kalv, der i dag er kommet til verden.

For dagens nordjyske gæster i Aalborg Zoo må vinterferien siges at være startet ganske særligt. 

I dag har gæsterne nemlig haft mulighed for at se intet mindre end en girafkalv komme til verden. 

- Vi har haft fuldt hus under fødslen, så der er mange, der har fået en stor oplevelse, lyder det fra Paw Gosmer, der er dyrepasser i Aalborg Zoo.

Omkring klokken 10 begyndte giraffen Caroline at få sine første veer, mens de første hove allerede var kommet til syne, og så gik personalet ellers i gang med at gøre stalden klar med de helt rigtige forhold til en fødsel. 

Dyrepasseren fortæller, at de besøgende ofte kommenterer på deres valg af underlag i staldene, som måske kan se hårde og beskidte ud. Men her forsikrer han om, at de har helt styr på, hvad der er det bedste for dyrene.

- I mange år havde vi halm som underlag, og det ser helt sikkert pænere ud. Men tørvunderlag støver mindre og er meget stødabsorberende, så det giver langt bedre velfærd hos både dyr og personale.

Under en fødsel, er der også nogle helt særlige krav, når det kommer til netop dyrevelfærd.

- Vi prioriterer selvfølgelig, at dyret skal have ro under fødslen, så vi beder folk være stille, og det er de heldigvis rigtig gode til, siger Paw Gosmer. 

Med far på sidelinjen som støtte, gik det heldigvis godt med den erfarne mor, der gennemførte hendes 12. fødsel uden problemer.

Klokken 11.54 var den nye kalv ankommet sikkert til verden.

- Det er en meget livlig kalv, vi har fået. Den er meget søgende og meget bevidst. Det bliver en af dem, der kan lave noget krudt og ballade ude på savannen, det er jeg helt sikker på, fortæller den glade dyrepasser.

Giraffer er kendt for at komme overraskende hurtigt på benene, og kalven her var ingen undtagelse. Klokken 12.34 stod den på egne ben med fuld kontrol.

Dyrepasserne ved endnu ikke, hvilket køn den nye kalv har, men der er allerede en plan for den kommende navngivning.

De sidste mange år har Aalborg Zoo opkaldt deres hungiraffer efter deres antikrybsskytteenhed i sydafrika, Black Mambas, der er verdens første kvindelige antikrybskytteenhed.

- Hvis det viser sig at være en pige, så bliver den navngivet efter en af de her fantastiske kvinder, og bliver det en han, så bliver den opkaldt efter direktøren i Black Mamba, som hedder Spencer. 


Seneste nyt

fra Nordjylland