Storm-vejr i blå blok: Rådmandskabale splitter partierne

En stoledans venter de blå partier, når Kristoffer Storm takker af som rådmand.

Én sigter efter rådmandsposten, én vil have et skifte nu, og én vil vente.

Det er status i blå blok i Aalborg Kommune, efter søndagens valg, der sender nuværende rådmand for Senior og Omsorg Kristoffer Storm (DD) til Europa-Parlamentet.   

Danmarksdemokraternes spidskandidat har tidligere udtalt, at han vil blive på rådmandsposten til budgetforhandlingerne er veloverstået i efteråret, men den tomme rådmandsstol kan, som vi tidligere har beskrevet, give hovedpine i blå blok i Aalborg Kommune.

Mens de to ældre partier Konservative og Venstre afventer en endelig melding fra Kristoffer Storm, er partifællen Peter Lindholt (DD) klar i spyttet i forhold til en potentiel rådmandspost.

- Jeg vil selvfølgelig række ud efter rådmandsposten. Nu har jeg været snart 32 år i politiet, og hvis jeg skal prøve noget nyt, er det ved at være det rigtige tidspunkt, lyder det fra Peter Lindholt.

- Vi er lidt i gang med snakken, men vi skulle lige over valgdagen og være sikre på, at Kristoffer kommer til Bruxelles, siger partifællen, 

Udskiftning nu eller senere?

Før en ny rådmand kan komme på tale kræver det, at Kristoffer Storm takker af. Gerne hurtigst muligt, hvis man spørger Venstre.

- Jeg ved ikke, hvordan Kristoffer potentielt kan se sig jonglere de poster, men jeg håber, at han gør sig nogle overvejelser om det, siger Venstres byrådsmedlem, Daniel Borup.

- I mit perspektiv er det et sundt tidspunkt nu at lave et skifte. Du vil få en ny rådmand, der hurtigt kan tage ejerskab over budgetprocessen, lyder det videre fra Daniel Borup (V). 

100624 00624 Peter Lundholdt Daniel Nyrup. Foto ibch ibch 16883

Anderledes tålmodig er Konservatives byrådsmedlem Vibeke Gamst Pedersen.

- Jeg synes, at det er fint af ham, at han vil gøre sit arbejde færdigt. Det er jo bragende flot, at han har tilkæmpet sig en plads i Europa-Parlamentet. 

- Når vi engang hører fra Kristoffer, hvad han har besluttet sig for, så taler vi om det i konstitueringsgruppen, siger Vibeke Gamst Pedersen (K).


Seneste nyt

fra Nordjylland