Sygeplejersker afviser statsministeren: - Jeg ved ikke, hvad hun forestiller sig

Mette Frederiksen vil have sygeplejerskerne til at yde en ekstra indsats. Men der er ikke mere at give af, lyder det fra nordjyske sygeplejersker.

- Det hun beder os om, det kan man ikke.

Så klart lyder det fra sygeplejerske Heidi Hansen fra Støvring, da hun tirsdag genser det pressemøde, hvor statsminister Mette Frederiksen (S), beder sygeplejerskerne om at tage en ekstra tørn.

- Jeg bliver så irriteret og vred. Jeg tænker bare, måske hun egentlig selv er skyld i, at vi er havnet, hvor vi er, siger Heidi Hansen.

quote Regeringen har ignoreret vores opråb, men når de kalder på hjælp, skal vi bare stå klar.

Heidi Hansen, intensivsygeplejerske, Aalborg Universitetshospital

Appellen fra Mette Frederiksen kommer efter, at corona-smittetallene igen er begyndt at stige, og der derfor endnu engang kan blive brug for at løbe ekstra stærkt på sygehusene. Men der er ikke mere at give af, siger Heidi Hansen, der til dagligt arbejder på intensivafdelingen på Aalborg Universitetshospital. Der er nemlig alt for mange patienter i forhold til ansatte.

- Regeringen har ignoreret vores opråb, men når de kalder på hjælp, skal vi bare stå klar. Fleksibilitet koster. Ekstraordinære arbejdsindsatser koster. Et godt sundhedsvæsen koster, siger hun og fortsætter:

- Jeg ved ikke, hvad hun forestiller sig.

Formanden bakker op

Også formanden for de nordjyske sygeplejersker forstår personalets vrede, og hun frygter hvilke konsekvenser situationen kan få.

- Det kan aldrig blive sygeplejerskernes ansvar at få sundhedsvæsnet til at hænge sammen, siger Christina Windau Hay Lund, formand for Dansk Sygeplejeråd, Kreds Nordjylland, og fortsætter:

- Det kan få den konsekvens, at sygeplejersker vælger at lave noget andet, der faktisk slet ikke har noget med faget at gøre. Senest har jeg hørt fra en sygeplejerske, som har valgt at forlade faget og skal arbejde med at pakke julegaver.

Christina Windau Hay Lund
Foto: Katja Schlaikier / TV2 Nord

- Det er provokerende

I mere end 20 måneder har coronavirus gjort arbejdet på de nordjyske sygehuse ekstra travlt. Men selvom smitten stiger, er statsministerens udmelding i går ikke i orden, lyder det fra Enhedslistens gruppeformand.

- Jeg synes, det er vildt provokerende. Vi har et sundheds- og plejepersonale, som har leveret helt ekstraordinært under en sundhedskrise. Så har de været ude i en konflikt, og den tak de har fået fra regeringen er, at man har indført et regeringsindgreb – og man har simpelthen kørt dem totalt over, siger Peder Hvelplund (Ø).

Vi har forsøgt at kontakte både Statsministeriet og Sundhedsministeriet, men de har ikke ønsket at stille op til interview.  


Seneste nyt

fra Nordjylland