Tagdækkeren Tommas i protest: - Kommer aldrig til at arbejde på Store Bededag

Utilfredsheden er stor over afskaffelsen af Store Bededag som fridag.

Selvom det er 338 år siden, at danskerne skulle stemple ind på arbejde fjerde fredag efter påske, er det ikke alle, der har fulgt statsminister Mette Frederiksens diktat.

I Aalborg har en gruppe murere, tømrer, tagdækkere og betonarbejdere i stedet valgt at gå i protestmarch mod regeringens afskaffelse af Store Bededag som national fridag.

Klokken 10 var de samlet for at indvie en fane, der er lavet specielt til lejligheden, før det til middag går løs med marchen fra Kennedys Plads i det centrale Aalborg.

Tagdækkeren Tommas Høgh Jensen viser stolt protestfanen frem.
Tagdækkeren Tommas Høgh Jensen viser stolt protestfanen frem.

Aldrig nogensinde

Blandt de fremmødte møder TV2 Nord tagdækkeren Tommas Høgh Jensen. 

Han står urokkeligt fast på sin beslutning om at melde afbud til chefen denne fredag også i fremtiden.

- Personligt kommer jeg aldrig til at arbejde på Store Bededag! Jeg håber, at mine kollegaer på tværs af fagene bakker op. Han bakkes op formanden for 3F i Aalborg, Benny Vinther Jensen:

 - Det er fuldstændig vanvittigt. Det er galimatias, at ganske almindelige lønmodtagere skal betale for krudt og kugler, siger han med henvisning til, at SVM-regeringen afskaffede fridagen for at give luft til forsvarsbudgettet. Også tømreren Henrik Skavenborg raser mod politikerne på Christiansborg: 

- Vi bliver nødt til at gøre opmærksom på, at de ikke bare kan lave de her indgreb, så deres excel-ark kan gå op, fastslår han til TV2 Nord.


Seneste nyt

fra Nordjylland