Tyv stjal finger og stak af i taxa - nu er den afleveret tilbage

Lørdag aften blev der begået et ganske bemærkelsesværdigt tyveri hos museet Kunsten i Aalborg.

Lørdag aften blev der stjålet en finger fra forpladsen hos Kunsten i Aalborg. Men det er ikke hvilken som helst finger, som tyven stak af med. 

Mandag eftermiddag ved 16-tiden var fingeren blevet afleveret tilbage hos Kunsten. Det var museets forvalter, Ian Duff, som fandt marmorfingeren i museets postkasse.

Det er den 3,5 meter høje skulptur, Store Rosa, på museets forplads, som havde mistet pegefingeren. Den kendte skulptur er lavet af Poul Gerne og er rigtig værdifuld.  

quote Vedkommende har indtil på torsdag klokken 24:00 til at indlevere fingeren, og derfra kører vi sagen som politisag.

Caroline Nymark Zachariassen, museumsinspektør

- Fingeren har mega stor værdi, og det er uerstattelig kulturarv. Skulpturen er lavet af unikke marmorsten, og det er en virkelig ærgerlig sag, fordi man ikke kan rekonstruere den, fortæller Caroline Nymark Zachariassen, museumsinspektør og samlingsansvarlig på Kunsten.

- Store Rosa er den ene af blot to figurative skulpturer, som Gernes skabte, og Store Rosa er den sidste skulptur, som Gernes færdiggjorde inden sin død. 

Fanget på overvågning

Museets overvågningskameraer fangede situationen, hvor gerningsmanden knækkede pegefingeren af skulpturen, inden han puttede fingeren i baglommen og satte sig ind i en taxa og forlod stedet. 

- Vi har naturligvis afleveret overvågningsmaterialet til politiet, men det vigtigste for os er at få marmorfingeren tilbage i god behold. Derfor giver vi frit lejde til gerningsmanden om at aflevere den på museet snarest muligt, sagde Caroline Nymark Zachariassen mandag eftermiddag. 

- Vedkommende har indtil på torsdag klokken 24:00 til at indlevere fingeren, og derfra kører vi sagen som politisag, fortsatte hun. 

Og noget tyder på, at tyven udnyttede den chance, for kort efter lå fingeren i museets postkasse, og nu kan museet påbegynde missionen om at få fingeren tilbage på sin plads. 

- Vi skal have nogle konservatorer ind over, men de er rigtig dygtige. Så jeg er sikker på, at man kan få den stykket sammen igen, selvom den vil være skadet, og man måske kommer til at kan se nogle mærker, lyder det fra Caroline Nymark Zachariassen.  


Seneste nyt

fra Nordjylland