Unge vil have botox og tabe sig, når de er på de sociale medier: - Man tænker, om man ikke er god nok
Foto: Signe Gru / TV2 Nord
Skoledagen for 10.klasse på UAX i Aalborg består idag af film og debat.
De unge bliver nemlig påvirket af de sociale medier, og derfor afholder projektet ‘ASK WHY? Docs’ et arrangement i Nordkraft, hvor influencer Mary Consolata vil nuancere glansbilledet på skærmen.
- Det første, jeg siger, er, tjek, hvem du følger. Gør det dig glad, gør det dig deprimeret, tænker du, at du skal være bedre eller anderledes, end du er, så synes jeg ikke, du skal følge den person, forklarer hun.
Unge vil ændre på sig selv
En ny undersøgelse fra Sex og Samfund viser, at hver anden ung mellem 15 og 29 år får lyst til at tabe sig, når de ser andres kroppe på skærmen.
- Det er nok lidt en hverdagsting for alle at tænke, jeg gad da godt lige tabe mig lidt hist og her, konstaterer Sofie Porsborg Jensen, der går i 10. klasse på UAX.
- I min folkeskoleklasse gik fem ud af seks piger i fitness mere tre gange om ugen. Det er lidt en trend på sociale medier, og jeg tror, det er derfor, der er så mange, der gør det, pointerer Lærke Østergaard, der går i 10. klasse på UAX.
Undersøgelsen viser også, at hver tredje får lyst til at få et kosmetisk indgreb – for eksempel en næseoperation, bryster eller botox.
- Man tænker, om man ikke er god nok, som man er, når folk får opereret ting og sådan noget, påpeger Sofie Porsborg Jensen.
- Man tænker jo lidt, at man skal se ud på en bestemt måde for at være god nok og pæn i andres øjne, fordi det er den standard, der bliver sat, selvom den normale befolkning ikke ser sådan ud, bakker Marie Højen Carlsen, der også går i 10. klasse på UAX.
Se indslaget her:
Sætter tanker i gang
Influencer Mary Consolata har over 50.000 følgere på Instagram, derfor er hun også selv meget opmærksom på, hvad hun poster på sine sociale medier.
- Jeg går meget op i selvkærlighed, jeg elsker at fortælle mine følgere, hvor meget jeg elsker min krop, og hvor meget jeg kan lide mig selv, og det håber jeg også smitter af, konstaterer hun.
Over 200 unge har i dag været forbi eventet i Nordkraft – og hos nogle har det sat tanker i gang om deres tid foran skærmen.
- Jeg synes det er lidt voldsomt med 4-5 timer. Det er jo en hel skoledag. Man kunne da også godt tænke sig at skære ned, men det er også bare lettere sagt end gjort
Arrangørerne ‘ASK WHY? Docs’ er et projekt drevet af THE WHY Foundation, som er en non-profit organisation, der arbejder med menneskerettigheder.
De næste to dage afholder projektet ‘ASK WHY? Docs’ arrangementer om sociale medier for skoleelever i Hjørring og Thisted.