LIGE NU:

UNICEF certificeret: Herningvej Skole vil sætte fokus på børns rettigheder

Herningvej Skole i Aalborg Øst er blevet certificeret UNICEF rettighedsskole og skal fremover have større fokus på børns rettigheder.

Børn bliver sjældent informeret om deres rettigheder i forhold til deres skoleliv. Men nu har man hos Herningvej Skole i Aalborg Øst forpligtet sig til at gøre børnene klogere på deres rettigheder.

Som blot den anden skole i Nordjylland er den blevet cerficeret som UNICEF rettighedsskole. En titel, der betyder, at skolen fremover skal have større fokus på børns rettigheder og forklare dem til eleverne.

- Det her, det tror jeg, bliver godt. Det nye hos os er, at børnene kommer meget mere på banen, end de plejer at gøre, siger Jette Hansen, skoleleder på Herningvej Skole. 

Som rettighedsskole skal skolen sørge for, at børns rettigheder fremover bliver sat på skoleskemaet.

- De skal have ind på ryggraden, at de har ret til at have det godt, og at de har ret til at lære noget, siger Jette Hansen.

Skolen slår fast, at de i forvejen fokuserer på trivsel, men at det nye samarbejde skal styrke dem i at gøre det bedre.

Hvis alle skoler i forvejen arbejder på at forbedre trivslen for eleverne, er det her så ikke bare et fint klistermærke på døren?

- Pyt med klistermærket, det er jeg sådan set ligeglad med, men børnene skulle gerne høre mig sige rigtig mange gange, at alle har ret til at have det godt, siger Jette Hansen.

Mindsker mobning og øger trivsel

Også hos eleverne er man positive over for skolens nye titel.

- Jeg tror, der kommer mindre mobning, og at børnene kan sige fra, fordi de kender deres rettigheder, siger Julie Neckelmann, elev på Herningvej Skole. 

- Der kommer en bedre trivsel på skolen - selvfølgelig er der allerede en god trivsel - men nu kommer børnene også til at kende deres rettigheder, siger Natasja Lykke Abel Kristensen, elev på Herningvej Skole.

I Danmark er der i øjeblikket 34 rettighedsskoler, men i følge UNICEF kan man godt kigge ud over landets grænser og lade sig inspirere. 

- I Storbritanien, der har de over 4.000 rettighedsskole og har kørt det her koncept i flere år. Der kan de se nu, at mobningen falder, og trivslen stiger på de her skoler, siger Neeni Lomborg, projektkoordinator for rettighedsskolerne hos UNICEF Danmark.

UNICEF regner med, at der i løbet af næste år vil være 50 rettighedsskoler i Danmark

Tornhøjvej 1

36-årig fængslet for at stikke sin eks-kone adskillige gange med kniv for øjnene af tre børn

IMG_6050

play Træk en gammel sweater på og lad bare skægget stå: Stor stigning i antallet af lystfiskere

20_percent

play Nu er der igen liv på det store lærred

60_percent

play Festival gennemføres med restriktioner

Tornhøjvej 1

36-årig fængslet for at stikke sin eks-kone adskillige gange med kniv for øjnene af tre børn

IMG_6050

play Træk en gammel sweater på og lad bare skægget stå: Stor stigning i antallet af lystfiskere

20_percent

play Nu er der igen liv på det store lærred

Til forsiden

Til forsiden