Vand og snacks i løn: Landsholdsspiller må endda selv betale for at komme til EM

Landsholdsspillerne træner for at opnå ambitiøst mål til EM.

Lad os bare sige det med det samme. Der er ikke mange penge i at spille fodtennis. Heller ikke selv om man er landsholdsspiller.

- Der er desværre ingen løn i det. De får nogle goder med noget vand, små snacks og lignende. Andre lande har faktisk folk, der får penge for at spille, men vi når nok derop på et tidspunkt, siger landstræner i fodtennis Morten Petersen.

TV2 Nord møder landsholdstruppen i fodtennis i Gigantium, hvor de i denne weekend er på træningslejr for at pudse formen af, inden det går løs ved europamesterskaberne i slutningen af oktober.

- Jeg synes, det er vildt spændende at være med til at gøre en forskel for en lille sportsgren. Jeg har mange års erfaring som træner, men det her er mere unikt, fordi du kan vælge fra hele landet, forklarer Morten Petersen, der bor i Svenstrup, og til dagligt er tilknyttet Aalborg Fodtennis.

Landstræner Morten Petersen dirigerer spillerne under træningen i Gigantium.
Landstræner Morten Petersen dirigerer spillerne under træningen i Gigantium.
Foto: Hans-Christian Lauritzen / TV2 Nord

En marginal sport med potentiale

Fodtennis er en lille men voksende sport i Danmark. Der er bare 16 klubber og godt 170 registrerede spillere. Der er to ligaer. En i øst og en i vest.

En af de spillere, der repræsenterer Danmark for små snacks og vand og ikke mindst, selv betaler for rejserne til de store mesterskaber, er det 20-årige nordjyske talent Benjamin Steen Johansen fra Asaa.

- Det er meget fedt at prøve at være på landsholdet og prøve at komme lidt ud i verden også. Ikke kun at spille herhjemme, siger Benjamin Steen Johansen.

Den unge vendelbo fik debut ved VM sidste år og vandt to bronzemedaljer. Nu er han klar til endnu et mesterskab.

- Der er lige nogle ting, der skal finjusteres, men ellers synes jeg, at vi er ved at være klar til det, påpeger Benjamin Steen Johansen.

Benjamin Steen Hansen skal koncentrere sig under duellerne på fodtennisbanen.
Benjamin Steen Hansen skal koncentrere sig under duellerne på fodtennisbanen.
Foto: Hans-Christian Lauritzen / TV2 Nord

EM bliver spillet i slutningen af oktober på Cypern. Landstræner Morten Petersen tror på succes. Ved VM sidste år fik Danmark medaljer i fem ud af 13 discipliner.

- Vi har sat forventningen til, at vi skal have medaljer med hjem i alle 13 discipliner. Jeg har en forventning om, at spillerne kommer derned og er klar og yder deres absolut bedste, slutter landstræner Morten Petersen.

Aalborg Fodtennis er foreløbig eneste klub i Nordjylland, men til november starter yderligere to nordjyske klubber. En i Hjørring og en i Støvring.


Seneste nyt

fra Nordjylland