Årets Nordjyde: I år rykker festen til Frederikshavn

For sjette gang skal vi hylde de nordjyske ildsjæle, når TV2 Nord kårer Årets Nordjyde og Årets Nordjyske Ambassadør. I år flytter festen til Arena Nord i Frederikshavn, og så kommer der en ny dommer med på holdet.

Det kan godt være, at vi nordjyder måske ikke ligefrem kaster rundt med de allerstørste ord og armbevægelser, når vi får mulighed for at hylde hinanden.

Men selvfølgelig skal vi det! Og her på TV2 Nord vil vi gerne være med til at hylde de nordjyder, der gør en forskel for andre, når vi kårer Årets Nordjyde og Årets Nordjyske Ambassadør 2022. 

Og det bliver med både bifald, guldregn og storslået fest. 


- Det er nordjyder, som har hjertet på det rette sted. Som har fået en idé, som for manges vedkommende er eksploderet. Det kan være små ting, der er blevet gjort gennem mange år, og det kan være store sager, der er blevet blæst op på kort tid, som gør en forskel, siger Lasse Heidelbach, der er en af dommerne til Årets Nordjyde. 

Og der er flere nyheder på programmet i år.

Festen rykker nordpå - med en ny dommer på holdet

Det bliver sjette gang, vi skal fejre de nordjyske ildsjæle, og i år sker det med base i en ny by.

Tidligere har Årets Nordjyde været afholdt i både Aalborg og Hjørring, og denne gang rykker showet endnu længere nordpå til Frederikshavn, hvor Arena Nord skal sætte rammerne for festen. 

- Årets Nordjyde er jo for alle nordjyder, og det skal venuet også være med til at illustrere, siger Peter Møller Madsen, der også er dommer ved Årets Nordjyde. 

Samtidig vil dommerpanelet se en smule anderledes ud i år.

Den tidligere badmintonstjerne Christinna Pedersen træder ind i dommertrioen i stedet for skuespiller Lone Rødbroe, der er optaget af en forestilling på Vendsyssel Teater til efteråret. 

I dag har Christinna Pedersen lagt badmintonketcheren på hylden, og hun glæder sig nu til at være med til at hylde de nordjyske ildsjæle og finde Årets Nordjyde.


- Det skal være en, som bare er god til at gøre noget godt for andre, og dem har vi jo heldigvis rigtigt mange af her i Nordjylland. Det er vigtigt også at huske dem, for det er tit dem, der står bagved. Så at kunne sige "vi har set dig," det er rigtigt vigtigt, siger Christinna Pedersen. 

Christinna Pedersen har selskab af to garvede dommere, der også var med til at finde Årets Nordjyde sidste år - nemlig Peter Møller Madsen, der står i spidsen for Nibe Festival, og Lasse Heidelbach, der sammen med sin kone har stiftet patientforeningen ”Organdonation, ja tak”.

Christinna Pedersen er ny dommer ved Årets Nordjyde 2022. Hun kommer på hold med Lasse Heidelbach og Peter Møller Madsen, der begge også var dommere i 2021.
Christinna Pedersen er ny dommer ved Årets Nordjyde 2022. Hun kommer på hold med Lasse Heidelbach og Peter Møller Madsen, der begge også var dommere i 2021.
Foto: Mick Knive Anderson

Nystiftet pris uddeles for anden gang

De tre dommere har til opgave at udvælge fem finalister til Årets Nordjyde 2022 blandt de mange indstillinger, som nordjyderne sender ind. 

Indstillingsperioden starter den 12. juni og varer hen over sommerferien. 

Men det er ikke længere dommernes eneste opgave at finde de fem finalister - sidste år indstiftede TV2 Nord nemlig en ny pris, som uddeles i forbindelse med Årets Nordjyde. 

Den nye pris hedder Årets Nordjyske Ambassadør, og den gives til en person, der har været med til at sætte fokus på Nordjylland og få regionen på kortet både nationalt og internationalt. 

Det er de tre dommere, der i forening har fået til opgave at udpege ambassadøren. Sidste år gik prisen til Aalborg Håndbolds direktør Jan Larsen. 

Hvem der bliver Årets Nordjyde og Årets Nordjyske ambassadør 2022 må du vente lidt endnu med at se – showet afholdes den 6. oktober, og du kan både komme med som publikum i Frederikshavn eller følge fejringen på TV2 Nord SALTO og tv2nord.dk.

VIDEO: Se hvordan det gik, da Jan Larsen fra Aalborg Håndbold blev overrasket med prisen som Årets Nordjyske Ambassadør i 2021.


Årets Nordjyde

051023 Årets Nordjyde siho 11270

gallery Her er de bedste billeder fra Årets Nordjyde

051023 ÅN WEB Joakim Mæhle

play Kørte syv timer for at tage fusen på Joakim Mæhle

Statuetter

play Fire mænd i skysovs: - Dejligt at blive anerkendt i Nordjylland

051023 GENERAL PRØVE - Årets Nordjyde siho 11246

play Afsløring! Her er vinderne af Årets Nordjyde 2023

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland