AaB-nedtur påvirker anfører: - Man bliver mindet om det overalt, hvor man går

AaB-anfører Lucas Andersen håber, at han og spillertruppen kan komme styrket igennem krise.

Det har ikke været en dans på roser at være AaB-spiller i denne sæson. Nok snarere en dans på rosentorne.

Den nordjyske klub ligger næstsidst i Superligaen med syv point op til Brøndby IF, der ligger lige over nedrykningsstregen. Og det har påvirker AaB's spillere, at det kun er blevet til tre sejre i efterårets 17 kampe i landets bedste fodboldrække.

- Det er mentalt hårdt. Man bliver mindet om det overalt, hvor man går - uanset om man henter sit barn i børnehaven, er ude at handle eller går en tur på vejen. Folk går op i fodbold heroppe, og de fleste ved, hvordan det går for AaB lige nu, så det er mentalt krævende, men der er kun os selv til at redde os ud af det, siger AaB-anfører Lucas Andersen.

Anføreren har selv været i aktion i 16 Superliga-kampe i denne sæson. Her står han noteret for to målgivende afleveringer, men ingen scoringer. Han håber på at finde målformen, inden Superligaen begynder igen i februar, men først venter en juleferie.

- Den kommer på et belejligt tidspunkt. Vi har haft nogle uger, hvor vi har trænet videre, og hvor vi har kunnet slå hjernen fra i forhold til, at der ikke har været noget på spil i weekenden. Vi har fået hvilet mentalt, og det, tror jeg, er vigtigt, hvis vi vil komme blæsende ud til foråret, siger Lucas Andersen.

En livslektie

Klubben har brug for at sikre sig nok point i forårets 15 kampe til, at nedrykning til 1. division kan forhindres. AaB-anføreren håber, at holdet kommer ind i en positiv stime.

- Vi vælger at se sådan på det, at når vi er kommet igennem det her sammen, så er vi en oplevelse rigere og er kommet igennem en mental kamp med hinanden, siger Lucas Andersen og fortsætter:

- Når vi kommer på den anden side af det her, så har vi lært en masse. Det har været mentalt hårdt, men det er noget, man kan tage med sig videre i livet.

AaB spiller første Superliga-kamp efter vinterpausen 18. februar på hjemmebane mod AGF.


Seneste nyt

fra Nordjylland