Seneste nyt

fra Nordjylland

Budget er landet: Sparekniven rammer skoler, handicappede og biblioteker

Det bliver en hård omgang for Brønderslev Kommune næste år, hvor der skal spares over 12 millioner på driften i kommunekassen.

Fredag aften landede et enigt byråd en budgetaftale, der både indeholder besparelser på folkeskoler, dagpleje, handicapområdet og biblioteker.

- Jeg tror, det er et glad byråd, der kan se sig selv i det her. Alle var med i budgettet, og jeg tror, alle var klar over, at tingene skal hænge sammen, siger borgmester Mikael Klitgaard (V) til TV2 Nord.

Borgmesteren kan være glad for, at han fik alle partier med i aftalen, men det smertefulde arbejde ligger stadig forude.

Det er nemlig ikke afgjort præcis, hvordan besparelserne skal udmøntes. For eksempel er en sammenlægning af Søndergade Skole og Skolegade Skole på tegnebrættet, ligesom der skal findes en markant besparelse på det specialiserede område, hvilket vil ramme psykiatrien og borgere med handicap.

Biblioteker reddet

Ifølge borgmesteren forsøger kommunen at finde så meget som muligt på ledelse og administration:

- Vi har haft meget fokus på ledelse og administration, og de kommer til at holde meget for, siger han.

Som TV2 Nord har afdækket, var der lagt op til lukninger af gamle, traditionsrige biblioteker, men de ser nu ud til at overleve sparekniven.

For selv om kommunen stadig skal spare 0,4 millioner kroner på området, har partierne aftalt, at det ikke må betyde bibliotekslukninger.

- Der er lidt diskussion om vores biblioteker, og der bliver skruet lidt ned på åbningstiderne, men de bliver ikke lukket, siger Mikael Klitgaard.