Afholder danmarksmesterskab i coronatid: - Det er fuldstændigt sikkert

Lørdag løb finaledagen i danmarksmesterskaberne i keglebillard af stablen i Asaa. Men er det sikkert at afholde sportsarrangementer i en tid med smitsomme coronamutationer og forlængede restriktioner?

I Asaa Billardklub har der siden fredag været gang i køerne og kuglerne. Her har der nemlig været afholdt danmarksmesterskab i keglebillard.

- Det er vi jo rigtig glade for. Både for klubben, spillerne og sportens skyld er det dejligt at kunne afvikle DM, siger Niels Jørgen Hansen.

Han er formand i Asaa Billardklub og er med til at arrangere mesterskaberne.

Derfor er han også med til at sørge for sikkerheden - altså den sundhedsmæssige sikkerhed. For er det overhovedet forsvarligt at afholde danmarksmesterskaber i en tid med smitsomme coronamutationer og en regulær nedlukning af Danmark?

- Ja, det er helt sikkert. Ellers gjorde vi det jo ikke, siger formanden til TV2 Nord.

- Alle er blevet testet inden de mødte op, alle bliver testet efter turneringen. Og så er der restriktioner på, hvem der må komme i klubhuset til kampene, siger Niels Jørgen Hansen, der understreger, at publikum ikke er tilladt til kampene.

Medicin til hjernen 

De cirka 20 sportsudøvere, der har gæstet Asaa siden fredag, kommer fra hele landet. Da spillerne har status af eliteidrætsudøvere, må de nemlig gerne mødes og afvikle danmarksmesterskaberne. Og spillerne bakker op om afholdelsen af turneringen.

- Vi overholder alle restriktioner og følger alle retningslinjer. Og jeg mener heller ikke, vi skal lægge yderligere restriktioner på os selv, når vi nu har fået lov til at spille, siger Martin Kristensen.

Han er medlem af Asaa Billardklub og spiller lørdag med på finaledagen.

Martin Kristensen blev slået i semifinalen, men endte med at tage en bronzemedalje med fra årets Danmarksmesterskaber.
Martin Kristensen blev slået i semifinalen, men endte med at tage en bronzemedalje med fra årets Danmarksmesterskaber.
Foto: Jeppe Frost Kyvsgaard

Han har spillet keglebillard i 20 år, og han ser sin sport som et pusterum i en mørk tid.

- Det betyder jo alt, at vi kan få lov til at dyrke vores sport. Det er et pusterum og god medicin til hjernen - specielt i disse tider, siger han til TV2 Nord.

I krig og corona

Selvom kalenderen siger januar 2021, er mesterskaberne faktisk et udskudt mesterskab fra 2020. Og det sker blandt andet for at opretholde en lang tradition indenfor keglebillard.

- Danmarksmesterskaberne er blevet afholdt 95 år i træk. Det har ikke engang været aflyst under krigen. Så vi vil selvfølgelig gøre, hvad vi kan for, at det stadig bliver afholdt. Også under coronakrisen, siger Niels Jørgen Hansen.

Den lokale spiller fra Asaa Billardklub er klar til at gå hele vejen.

- Sidste gang, der var DM i Asaa, blev jeg slået ud i finalen, så det kunne være fedt at få skrevet sit navn ind i pokalen i år. Det håber jeg på, siger Martin Kristensen. 


Coronavirus

corona vaccine

Alle vaccinecentre i Nordjylland er nu lukkede

Henrik Nielsen, Aalborg Universitetshospital

play Får vi corona-jul igen i år? - Nej, ingen grund til bekymring, siger ekspert

coronatest

play - Vi må forvente en fjerde coronabølge, siger nordjysk professor

PH 280622 SI Spildevand tjekkes for corona Still

play Afføring gør, at coronasmitten kan følges tæt over sommeren

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland