Elever hjælper: Vrå Højskole klargøres

På onsdag kan Vrå Højskole byde sine danske elever velkommen tilbage efter mere end to måneders pause. De 25 internationale elever - der fortsat er på skolen - er i disse dage igang med at gøre skolen klar igen.

Mens de danske elever har tilbragt ventetiden hjemme, har 25 internationale elever tilbragt corona-lukketiden på Vrå Højskole. Nu hjælper de til med at klargøre skolen til genåbningen. En af dem er Ukrainske Carina.

- I know, it´s been difficult for them to. Because we had a lot of fun - and we will have again! So it´s at great feeling know, siger hun, mens hun går rundt og spritter stole af.

Vrå Højskole måtte sende 75 elever hjem, da Danmark blev lukket ned den 11. marts. Nu kan de vende tilbage og færdiggøre det semester, der aldrig rigtig blev som forventet.

- Vi er vant til at være tætte på en højskole, og det er normalt skønt at lave højskole på den måde, men vi vil lave højskole, så der er mange forberedelser, fortæller Søren Ottzen, viceforstander på Vrå Højskole.

Skolen er nødt til at ændre mange af dagligdagens faste procedurer. Spisningen er for eksempel rykket over i den store kunstsal, og en del af undervisningen bliver udendørs.

Og med de forholdsregler er højskolen atter klar til at danne rammen om nye oplevelser for sine elever.


Coronavirus

corona vaccine

Alle vaccinecentre i Nordjylland er nu lukkede

Henrik Nielsen, Aalborg Universitetshospital

play Får vi corona-jul igen i år? - Nej, ingen grund til bekymring, siger ekspert

coronatest

play - Vi må forvente en fjerde coronabølge, siger nordjysk professor

PH 280622 SI Spildevand tjekkes for corona Still

play Afføring gør, at coronasmitten kan følges tæt over sommeren

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland