Manglende kommunal støtte kan være dødsstød til ballet i Skagen

Frederikshavn Kommune vil droppe den økonomiske støtte til Verdensballetten i Skagen. Det kan koste arrangementet livet, lyder det fra ballettens leder.

Verdensballetten har siden 2008 været en fast sommertradition i klitterne ved Den Tilsandede Kirke ved Skagen, men årets udgave af balletten, som blev opført 18. juli, kan blive den sidste af sin slags i Danmarks nordligste by.

Frederikshavn Kommune lægger nemlig op til at droppe det økonomiske tilskud på 40.000 kroner, som kommunen har ydet til arrangementet. Og det kan få store konsekvenser, mener Verdensballettens leder Jens-Christian Wandt.

- Vi vil være meget kede af, hvis ikke der bliver Verdensballet i Skagen fremover. Men det kan være en realitet, når kommunen vælger at droppe støtten, siger han.

- Jeg håber inderligt, at det også bliver muligt at præsentere Verdensballetten i Skagen i 2023 og fremover, siger Jens-Christian Wandt.
- Jeg håber inderligt, at det også bliver muligt at præsentere Verdensballetten i Skagen i 2023 og fremover, siger Jens-Christian Wandt.
Foto: Verdensballetten

40.000 kroner betyder meget

Det er ifølge ballettens leder dyrt at sætte en balletforestilling op i Skagen, da alt skal bygges op fra grunden.

I det budget kan 40.000 kroner fra Frederikshavn Kommune virke som et lille beløb, men ifølge Jens-Christian Wandt er pengene med til at gøre forestillingen i Skagen mulig.

- Jeg er klar over, at Frederikshavn Kommune står med en udfordring at skulle spare på næste års budgetter, og at alle må holde for. Men det virker fattigt, når kommunen vælger at skære så drastisk i kultur- og fritidsbudgettet, siger Jens-Christian Wandt.

Kultur- og Fritidsudvalget i Frederikshavn Kommune mødtes torsdag for at vedtage, hvor der ifølge udvalget skal findes besparelser for i alt 6,3 millioner kroner.

- Det er en bunden opgave, at vi skal spare penge. Vi vil også gerne have nogle penge at dele ud til nye initiativer, og derfor har vi valgt blandt andet at spare støtten til Verdensballetten væk, efter at de har fået penge igennem mange år, siger Peter Laigaard (K), som er formand for udvalget.

Manglende støtte kan være dødsstød

Den endelige beslutning om, hvor der skal spares penge, tages af byrådet. Hvis de besparelser, Kultur- og Fritidsudvalget lægger op til, bliver en realitet, kan Verdensballetten være fortid i Skagen.

- Jeg håber inderligt, at det også bliver muligt at præsentere Verdensballetten i Skagen i 2023 og fremover, men med Frederikshavn Kommunes beslutning ser det sort ud, siger Jens-Christian Wandt og fortsætter:

- Det er trist, når et kulturarrangement med fundament i Skagen, som er bygget op over 15 år, som gennem årene er vokset og blevet en stor kulturambassadør for kommunen, som hvert år trækker mange mennesker til byen, og som gennem alle årene har været i konstant udvikling, ikke skal fortsætte.

Peter Laigaard både håber og tror dog på, at der fortsat bliver ballet ved Den Tilsandede Kirke fremover - kommunal støtte eller ej.

- Mit indtryk er, at Verdensballetten er en etableret begivenhed, som godt kan klare sig uden økonomisk støtte fra Frederikshavn Kommune, siger udvalgsformanden.

Verdensballetten
Foto: Verdensballetten

Seneste nyt

fra Nordjylland