35 grise fanget: Grisetransport væltet og brudt i brand

Bilens placering på hovedet gør, at man ikke kan åbne til grisene. Der arbejdes på fuld tryk med dette lige nu, oplyser Nordjyllands Politi.

Nordjyllands Beredskab modtog klokken 9.42 en anmeldelse omkring en lastbil i brand. 

Station Løkken kørte til Båstedhedevej i Vrensted , hvor en lastbil med omkring 35 søer er væltet og ligger på hovedet i rabatten. Derudover var der tidligere også udbrudt brand i førerhuset.

- Da jeg ankommer som den første, er førerhuset helt overtændt og brænder. Heldigvis for os er vinden med os, så den blæser flammerne og røgen væk fra anhængeren med grisene i, fortæller indsatsleder på stedet, Dennis Møller Hovn.  

Både beredskabet og Nordjyllands Politi er på adressen og er i gang med evakueringen af de cirka 35 grise.

- Vi fik hurtigt slukket branden, så nu arbejder vi med at finde den bedste og rigtige plan for at få grisene ud af vognen, forklarer indsatslederen, der til info fortæller, at en so vejer mellem 200 og 300 kilo.

Grisene fanget 

Først oplyste beredskabet, at grisene på ladet var uden for fare, her mentes der dog uden for fare fra branden. Grisenes tilstand inde i anhængeren har man endnu ikke overblik over, men indsatslederen fortæller, at der er en dyrlæge på stedet, som man samarbejder med.

Udover dyrlægen er der desuden smed og vognmand, som hjælper beredskabet med at få skåret gennem ladet. 

- Lige nu er vi i gang med at lave en gangsti til grisene af bigballer fra lokale landmænd, som spæder til. Samtidig er vi i gang med at lave åbninger i lastbilen, så vi kan skære det sidste, når stien er færdig, forklarer Dennis Møller Hovn.    

Føreren af lastbilen blev tilset af en ambulance på stedet, men er nu kørt til tjek på sygehuset, fortæller indsatslederen, der ikke kender førerens tilstand, men dog fortæller, at han var gående, da indsatslederen ankom. 

Beredskabet vil ifølge indsatslederen være på adressen i nogle timer endnu.

Klokken 13.20 bekræfter vagtchefen hos Nordjyllands Politi, at man fortsat arbejder på stedet. 

- Vi har fået en del grise ud i live, men sådan noget tager bare tid, og jeg har ikke et endeligt overblik endnu, fortæller Karsten Højrup.   

Se interview med indsatsleder Dennis Møller Hovn herunder: 


Seneste nyt

fra Nordjylland