Holder fast i fuld havneudvidelse i Hirtshals

I TV2 Nords debat-magasin Fokus diskuterer politikere fra Hjørring Byråd blandt andet havneudvidelsen i Hirtshals.

Den nye venstre-borgmester i Hjørring Kommune, Søren Smalbro, siger i TV2 Nords debat-magasin Fokus, at der ikke skal gås på kompromis med den kommende udvidelse af havnen i Hirtshals.

- Der er ikke noget ved at købe en lille Mascot, hvis man skal bruge en stationcar, så bliver man aldrig glad for bilen. Vi skal have den havneudvidelse, vi skal bruge, og så skal der laves en business-case på, hvad skal der til for at få den finansieret. Vi går ikke på kompromis med størrelsen på havneudvidelsen, men vi kan gå lidt på kompromis med, hvor mange kaj-meter, der skal laves fra starten af – der er lidt elastik der, men selve volumen på indsejlingen og svajebassinet, det ligger fast siger Søren Smalbro.

Find den rigtige balance

Per Møller fra de Konservative mener, at spørgsmålet om udvidelsen af havnen og antallet af vindmøller handler om, at finde den rigtige balance mellem natur, erhvervsudvikling og de borgere, der bor i Hirtshals.

- Nu er der en business-case, som der arbejdes med og noget er sat ud i en høringsperiode, og det skal vi have undersøgt og vi skal have tilvejebragt alle de oplysninger, vi overhovedet kan, og så er jeg sikker på, at vi nok skal finde en løsning, for jeg er meget enig med både Mai-Britt Beith og Søren Smalbro i, at vi skal finde noget der er til gavn for og glæde for ikke bare Hjørring Kommune, men også hele landsdelen, nordmændene og erhvervsudviklingen, men vi skal finde den rette balance, og det er jeg sikker på, at vi gør, siger Per Møller.

S holder fast i hidtidig holdning

For socialdemokratiet er der ikke noget, der umiddelbart har givet anledning til at justere på den hidtidige holdning i forbindelse med udvidelse af Hirtshals Havn.


- Det her bliver svært, og der er nogen, der kommer til at blive rigtig trætte af det uanset om man går den ene eller den anden eller den tredje vej, så for os handler det om, at vi er samme sted, som vi har været hele tiden. Vi er nødt til at rykke på den her dagsorden på Hirtshals Havn. Der er bare nogle udfordringer der, som kræver handling, og hvordan man så finansierer det, og hvordan vi kommer i mål med det, det er nok det, der bliver den største diskussion, siger Mai-Britt Beith.

Du kan se hele Fokus, hvor panelet blandt andet også debatterer Hjørrings ældrepleje efter nyhederne mandag aften klokken 19.30 eller i linket øverst i artiklen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland