Statsministeren får ikke anden behandling end andre: - De får samme service

Naturmødet i Hirtshals er skudt i gang, og for andet år i streg er statsminister Mette Frederiksen med til at åbne mødet, men hun får ikke særbehandling, når hun kigger forbi.

Naturmødet i Hirtshals bare vokser og vokser. Siden starten tilbage i 2016, da Naturmødet i Hirtshals opstod, er der kun kommet flere og flere gæster til.

De første år kom der 3.000 gæster forbi - sidste år hed den over 35.000 gæster.

- Vi har fundet den rigtige opskrift, som hedder, at vi skal have en god blanding af, at det skal være et folkemøde. Der skal være fest og god stemning, siger Leif Lund Jakobsen, chef for Naturmødet i Hjørring Kommune, og fortsætter:

- Vi skal også have en høj faglighed, så der både er noget for politikere, dem der arbejder professionelt med natur og dem, der bare er helt almindelige, nysgerrige folk, der bare vil op og snuse.

I begyndelsen måtte arrangørerne kæmpe for at få naturorganisationer, NGO'er og politikere til Naturmødet - det går i dag helt af sig selv.

En af dem, der dog har været med fra begyndelsen af, er Miljøstyrelsen. 

- Jeg tror, det er vigtigt, at vi også viser, at inden i de tørre bureaukrater, som man kunne tro, Miljøstyrelsen er fuld af, er der en hel masse engagerede mennesker, som er superinteresserede i at passe på vores natur og vores miljø, Jesper Vagn Christensen, der er biolog hos Miljøstyrelsen. 

Noget af det allervigtigste

Hos styrelsen kom der efter den officielle åbning fornemt besøg fra statsminister, Mette Frederiksen.

- Det er da fedt, at vores direktør for det hele prioriterer at komme forbi her. Men ellers tror jeg ikke, det har nogen betydning på den anden måde, end hvis der kommer nogle andre borgere og spørger om ting og sager, så får de samme service som vores statsminister, siger Jesper Vagn Christensen.

Mette Frederiksen selv satte også selv ord på, hvorfor hun var med til åbningen for andet år i træk.

- Det er noget af det allervigtigste. Det er vores natur, og vi kan ikke leve uden den. I alt for mange år og i for mange generationer har vi ikke passet ordentligt på den. Nu er vi ved at vende udviklingen. Det er et langt, sejt træk. Det kræver en masse opbakning for danskerne, og derfor er det her møde jo vigtigt, siger hun.


Seneste nyt

fra Nordjylland