Martha vinkede til Kong Christian X - i dag fik hun særligt brev fra oldebarnet

Fødselaren har fulgt tre konger og en dronning på tæt hold.

Happy birthday to you, happy birthday to you, lyder det fra de fremmødte gæster. Og med god grund.

Martha Kirstine Stieper fejrede i dag 100 års fødselsdag på Pandrup Plejecenter. Noget der på forhånd blev bemærket af Kongehuset. Plejehjemsbeboeren blev nemlig den første til at modtage en fødselsdagshilsen fra ingen ringere end Kong Frederik.

- Det er jo så dejligt. Jeg er da stolt. Jeg bliver da mere rank i ryggen, siger den grinende pg sprudlende fødselsar til TV2 Nord.

Martha Kirstine Stieper har flere gode minder med Kongehuset.

Dagens hovedperson på plejecentret har i løbet af et langt liv oplevet mere end de fleste. Selvom dåbsattesten siger 1924, så er livsglæden fortsat intakt. Det til trods for at synet for længst er væk. 

I 30 år drev hun en bagerforretning med sin afdøde mand på Kastetvej i Aalborg.

Her knoklede de løs. For som hun siger ”ingen er døde af at bestille noget".

Arbejde har dog ikke fyldt alt. Den nu 100-årige kvinde er en selskabelig type. Det mærker man med det samme, når hun tager imod børn, børnebørn og oldebørn, der er kommet for at fejre hende på den runde fødselsdag.

Her er hilsnen fra Hans Majestæt.
Her er hilsnen fra Hans Majestæt.

Martha Kirstine Stieper har tilmed fire tipoldebørn. 

- Jeg har meget at være taknemmelig for. Det er helt sikkert, og jeg nyder at tilbringe tid med andre, fortæller fødselaren.

I øjeblikket tager hun én dag af gangen og priser sig lykkelig for, at hun stadigvæk har forstanden i behold, det lyse sind og ikke mindst livsglæden.

- Jeg tager sommetider min rollator, når der er en rigtig god melodi i radioen, så kan jeg nemlig ikke dy mig, for så skal jeg op at svinge mig lidt med min rollator. Det er bedstemor med slag i, siger hun og kommer med en opfordring:

 - Livet er for kort til at gå at være sur og gnaven. Vær glad og tilfreds. Sig tak. Sig tak for alt det du har fået. Så har man det godt.

Se indslaget herover. 


Seneste nyt

fra Nordjylland