Rådhus lænset for IT-udstyr: Nu er der nyt om million-kuppet

Et IT-kup i millionklassen på et nordjysk rådhus kan være på vej mod en delvis opklaring.

Det sker, når en 27-årig svensk mand mandag tager plads på anklagebænken i Retten i Hjørring.

Her vil han blive tiltalt for at have været en del af en organiseret bande, som lænsede rådhuset i Aabybro for IT-udstyr.

Kuppet skete lørdag 30. september sidste år. Efter få dage blev en del af udstyret fundet i en grusgrav, men der skulle gå måneder, før politiet fik et muligt gennembrud i sagen.

Ved indbruddet blev der stjålet intet mindre end 134 bærbare computere, 87 Ipads og 52 iPhones til en samlet værdi af 1.077.463 kroner.

Tyvekoster gemt i grusgrav

Få dage senere, nemlig 4. oktober 2023, ved aftenstid blev en stor del af de stjålne ting fundet i en grusgrav ved Vadum. Her lå 118 computere, 50 Ipads og 50 mobiltelefoner gemt under en presenning.

Måneders efterforskning førte midt i januar politiet på sporet af den 27-årige svenske mand. Han blev anholdt, fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet, hvilket han har været lige siden.

FOROMTALE AF RETSSAG

Denne artikel er en foromtale af en retssag. Det betyder, at artiklen er skrevet ud fra retssagens anklageskrift.

De tiltalte, der er nævnt i artiklen, er ikke dømt. Hvis man er tiltalt i en retssag, så har anklagemyndigheden vurderet den sag, politiet har arbejdet på og besluttet at rejse tiltale i retten.

Her vil de tiltalte samt eventuelle vidner blive indkaldt og afgive forklaring, hvorefter sagen vil blive afgjort.

Organiseret kriminalitet

Det fremgår af sagens oplysninger, at politiet mener, at flere ukendte medgerningsmand deltog i kuppet mod Jammerbugt Kommune, og politiet mener også, at der er tale om en personkreds, som indgår i organiseret indbrudskriminalitet.

Før sagens start i retten mandag er det uklart, hvordan den 27-årige svensker forholder sig til politiets anklager.


Seneste nyt

fra Nordjylland