Vil lokke turister tilbage: - Måtte klare os selv da lortet brændte

Den græske regering har meldt ud, at de berørte turister, som var på Rhodos under skovbrandene i sommer, nu kan få kompensation. En af dem er Søren Sørensen, som trods udmeldingen Stadig er skeptisk.

Det var kaotiske scener, der udspillede sig på den græske ø Rhodos i sommer, da turister måtte flygte på grund af skovbrande.

Nu er den græske regering så ude i en charmeoffensiv. Turisterne, der blev evakueret, bliver nemlig tilbudt op mod 500 pund, som svarer til 4300 kroner, i kompensation, som kan bruges til et nyt hotelophold på øen. 

Det skriver The Guardian

To af dem, der måtte flygte under skovbrandene i sommer, var nordjyderne Søren Sørensen og Jette Grønhøj.

- Det syn, der mødte os, var hundredvis af fortvivlede og frustrerede folk ligesom os, sagde Jette Grønhøj dengang til TV2 Nord. 

Sammen med deres datter på 18 år måtte de flygte fra deres hotel i Kirotari og startede en længere vandring sydpå ad stranden. Efter at have gået i timevis endte de på en tankstation, hvor de fik hjælp af lokale og blev indkvarteret på en gammel skole. 

Familien havde fået af vide, at der ikke var fare for dem, men pludselig var skovbrandene nær deres hotel.
Familien havde fået af vide, at der ikke var fare for dem, men pludselig var skovbrandene nær deres hotel.

Ukendte faktorer

Familien vendte hjem til Danmark, tre dage efter flugten begyndte - og nu kan de så se frem til en mulig kompensation.

- Det er et fint stunt at stå frem med, at man kan få en erstatningsrejse. For vores vedkommende gav vi 37.000 for ferien, men hvis vi så får 4300 kroner i kompensation, kompenserer det jo ikke for en ødelagt ferie, siger Søren Sørensen. 

Der er endnu mange ukendte faktorer i forhold til den varslede kompensation. Om kompensationen tildeles per person eller per familie, eller hvordan kompensationerne helt konkret udregnes, er ikke blevet meldt ud. 

Følger tæt

Det er en udvikling, som Søren Sørensen vil følge tæt de kommende uger.  

- Jeg kan lide, der er fakta, man kan forholde sig til, og der er ikke ret meget fakta lige nu. Jeg synes, der er flere uafklarede ting end afklarede ting. Så måske vil vi udnytte det og måske ikke, siger Søren Sørensen. 

- Oplevelsen dernede var, at vi måtte klare os selv, da lortet brændte, og nu har de alle muligheder for at komme på banen i forhold til, at nu skal de hjælpe, siger Søren Sørensen. 

Søren Sørensen understreger, at det kun er en lille del af Rhodos, som var ramt af skovbrandene. 

- Har oplevelsen med skovbrande skræmt jer for at vende tilbage? 

- Overhovedet ikke. Jeg har aldrig oplevet en befolkning, der har været så hjælpsomme og imødekomne. Vi vil meget gerne tilbage, uanset om vi får kompensation eller ej, lyder det. 

- Hvis vi får 4300 kroner per person, så kunne det godt være, vi siger, vi tager en ekstra uges ferie og får noget sol, varme og hygge, siger Søren Sørensen. 

VIDEO: TV2 Nord var på besøg hos familien, kort efter de kom hjem fra ferien sidste år. 

En ferie på Rhodos udviklede sig til det rene mareridt for en familie fra Aalborg, da de pludselig måtte forlade deres hotel, da flammerne rykkede tæt på. Tre dage senere er de tilbage i Aalborg, men oplevelsen har sat sig i dem, og ikke mindst skuffelsen over rejseselskabet er stor.


Seneste nyt

fra Nordjylland