Seneste nyt:

Kandidater enige om det meste: - Jeg kan sagtens leve med, at det bliver Leif, hvis det ikke bliver mig

Mogens Jespersen har siddet på borgmesterposten i Mariagerfjord Kommune de seneste otte år, men det kan komme til at ændre sig efter kommunalvalget.

Venstremanden Mogens Jespersen og kandidaten fra Socialdemokratiet, Leif Skaarup, kæmper begge om borgmesterstolen, og det foregår uden mudderkastning. 

Selvom om Mogens Jespersen mener, at han vil være det bedste valg, ville han sagtens kunne leve med, at Leif Skaarup fik posten, hvis det ikke blev ham - og omvendt.

Se "Kampen om borgmesterstolen" fra Mariagerfjord Kommune her - artiklen fortsætter efter videoen:

En fællesnævner

Begge kandidater har deres missioner om, hvordan de kan gøre Mariagerfjord til en bedre kommune.

Og selvom de kommer fra to partier, der ligger i hver sin side af parameteret, er de begge enige om, at der skal flere borgere til kommunen.

- Befolkningstilvækst er virkelig en stor mangel i Mariagerfjord i dag, og det skal vi have gjort noget ved, men det sker kun, hvis vi får lavet en tydelig retning på, hvad vej vi skal gå. Stærke dagtilbud, skoler og fritidsaktiviteter er med til at tiltrække børnefamilier, og det er dem, vi har behov for, siger Leif Skaarup.

Skaarup
Foto: Thomas Gaardsmand

Mogens Jespersen mener selv, at hans plan, som han lagde for otte år siden, går i den rigtige retning, og at man vil kunne se resultaterne af det de kommende år.

- Om fire år vil vi kunne se, at den mission, vi har startet for otte år siden, er blevet fuldført. Vi mangler flere hænder, og vi mangler arbejdskraft. Vi skal have flere ungdomsuddannelser og i det hele taget en opbygning af vores samfund. Det går fra børnehaver, daginstitutioner, skoler og til ældre, alt er blevet renoveret og gjort klar til den nye start, siger han.

KV21 Kampen om Borgmesterstolen Mariagerfjord E5.mxf.00_01_00_02.Still008

Samarbejde og samspil

Leif Skaarup kan godt servicere gæster på sin cafe Salt, selvom det ikke er en del af hans arbejdsopgaver. Han synes, at det er det vigtigt, at man skal kunne indtræde i en arbejdsopgave, som ikke er ens egen, og han har derfor taget en polo med logoet ’Salt’ med.

- Jeg stiller gerne op til at servicere, selvom det ikke er min arbejdsopgave. Det betyder, at der ikke er nogen opgaver, som jeg ikke er klar til at tage på mig, hvis det er nødvendigt, siger Leif Skaarup.

KAMPEN OM BORGMESTERSTOLEN

I "Kampen om borgmesterstolen" mødes to kandidater i alle de ni primære nordjyske kommuner.


Otte af de ni ”Kampen om borgmesterstolen” bliver vist om aftenen i forbindelse med TV2 Nords 22-nyheder på følgende dage:


1/11 Vesthimmerland

2/11 Aalborg

3/11 Jammerbugt

4/11 Frederikshavn

8/11 Mariagerfjord

9/11 Hjørring

10/11 Brønderslev

11/11 Rebild


”Kampen om borgmesterstolen” fra Læsø bliver vist som den sidste søndag 14/11 i en udvidet nyhedsudsendelse på TV2 Nord, som kører fra cirka kl. 19.30 til kl. 20.30.

For Mogens Jespersen er samspil vigtigt. Han har derfor taget sin bas med.

- Man kan godt spille for sig selv, men hvis man også kan vise, at man kan spille sammen med andre, så mener jeg, at det er en stor kvalitet. Jeg slapper af, når jeg spiller bas, siger han.