VIDEO: Se øjeblikket hvor borgmester får svar på sin coronatest dagen inden valget

Alt var på spil for Per Bach Laursen (V), inden han måske - måske ikke - bliver genvalgt som borgmester for Vesthimmerlands Kommune. Derfor var en negativ test afgørende for ham.

Vesthimmerlands borgmester Per Bach Laursen (V) kan ånde lettet op, efter han fik en negativ coronatest mandag morgen.

Borgmesteren har siddet i frivillig isolation, efter han på et vælgermøde var i nærkontakt med Dansk Folkepartis spidskandidat Liselotte Lynge Jensen, der efterfølgende viste sig at være smittet med Covid-19.

Per Bach Laursen var bekymret for, om han risikerede at gå glip af tirsdagens kommunal- og regionsrådsvalg - og især konstitueringen partierne imellem.

Per Bach Laursen er testet negativ via både PCR- og kviktest - og er desuden vaccineret.

Se øjeblikket, hvor Per Bach Laursen (V) får svar på sin coronatest:

- Vi har en plan A, B og C klar

Timerne inden det afgørende svar tikkede ind på Per Bach Laursens telefon, var lange og nervepirrende, fortalte han i et interview, inden svaret lå klar.

- Det er en meget ubehagelig oplevelse. Dels vil jeg gerne have været ude og besøge vælgerne de seneste fire-fem dage, men det har jeg jo ikke kunnet. Og at jeg måske også er afskåret fra dét, der skal ske tirsdag aften (kommunal- og regionsrådsvalg, red.) er faktisk en uudholdelig tanke, siger borgmesteren.

Han forsikrer om, at Venstre havde en køreplan for, hvordan konstitueringsfasen skulle afvikles tirsdag aften, hvis han viste sig at være smittet.

- I mit parti har vi både en plan A, B og C for, hvordan det skal komme til at køre, lyder det.

Vælgerne kan trygt afgive deres stemme

Alle partierne i byrådet har stået sammen om at sikre vælgerne i situationen, hvor en af byrådskandidaterne viste sig at være smittet.

- Jeg er meget i kontakt med de andre partier, for det her er en fælles sag i Vesthimmerlands Kommune. Vi står meget sammen i partierne omkring den her situation, og vi har været enige om, at vi ikke vil ud og lave kampagner, hvor der er mange mennesker – af respekt for, at vi ikke vil risikere at smitte andre, fortæller Per Bach Laursen (V).

Borgmesteren forsikrer om, at man som vælger i Vesthimmerland Kommune vil kunne stemme sikkert på trods af corona. Her vil man følge retningslinjerne fra myndighederne, som bla. gør det muligt at stemme fra sin bil.

- Jeg synes, vi har gjort, hvad vi kunne.

Se hele interviewet med borgmester Per Bach Laursen (optaget mandag morgen - inden han fik svaret på sin coronatest):

- Nu glæder jeg mig bare til i morgen

Det var en lettet borgmester, der atter kunne vende tilbage til sit arbejde på rådhuset.

- Lige nu har jeg det fantastisk. Jeg er kommet tilbage på rådhuset efter næsten fire døgn, hvor jeg har gået derhjemme, og det virker næsten som en evighed, hvor man har været afskåret fra at komme på arbejde, siger Per Bach Laursen.

Det var en følelse af at være utilstrækkelig, der ramte Per Bach Laursen, efter at være gået i frivillig isolation. Han følte ikke, at han levede op til vælgernes, Venstre og kollegaernes forventninger. Men nu kan han altså kigge frem mod tirsdagens valgdag.

- Nu glæder jeg mig bare til i morgen, til at komme rundt og se alle valgstederne og til at se udfaldet af valget og få det afgjort, siger Per Bach Laursen.


Kommunalvalg

Ulla Vestergaard analyse wormslev

play Vil Ulla forsøge at vinde borgmesterstolen tilbage?

Arne boelt analyse wormslev

play Arne Boelts appetit på politik er intakt

ulla astman analyse wormslev

play Det vil ikke overraske, hvis Ulla stopper før tid

kaarsten nielsen analyse wormslev

play Karstens fire år som borgmester på Kattegat-øen går ind i historien

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland