Læsø-dokumentar vinder filmpris: Tangtagene er bare en fascinerende historie

Bæredygtige tangtage der holder flere hundrede år, det er noget, der tager kegler - også internationalt. Dokumentar om tangtagene på Læsø har vundet international filmpris.

Der blev talt mange sprog mellem stolrerækkerne i Hamborg, da World Media Filmfestival Hamborg inviterede til prisuddeling. Hele 15 lande har nemlig deltaget i festivallen med deres allerbedste tv-produktioner.

 
 
Foto: Fra programmet 'Tangtagene på Læsø'

Dokumentaren 'Tangtagene på Læsø', der blev sendt på TV2 Nord i foråret løb med en af priserne. Det er der iflge producenten en helt særlig grund til. 

- Tangtage er noget, man aldrig har hørt om. Man tror ikke rigtig på det, når man hører, at tagene kan holde i 250 år. Og det kan holde tæt, det er jo bare tang, men det kan holde helt tæt. Det er bare en fascinerende historie, siger Anders Dylov fra Chroma Film, der har været med til at producere dokumentaren. 

Dokumentarer om tagene modtog en sølvstatuette i kategorien 'Bedste tv-dokumentar'. Det er et dommerpanel af brancefolk, der har vurderet produktionerne fra hele verden og besluttet, hvem der skulle tildeles den æresfulde pris.

quote Det er bare en fascinerende historie.

Anders Dylov, Chroma Film

Dokumentaren er skabt ved at følge tangtagene på Læsø over tre år. Den tager dig med på en rejse gennem hele tagets historie. Fra tanget bliver taget op af vandet, til det ligger på hustagene, og giver ly for regn og vind i op til 250 år.

Du kan se den prisvindede dokumentar her. 

Reportage om den store kulturarv på Læsø. Nemlig øens tangtage.

Prisen blev overrakt ved en stor prisuddeling i Hamborg, hvor man også kunne få syn for, hvem der ellers var nomineret til de forskellige priser. Målet med prisen er at ære de tv-poduktioner, der har produceret et særligt godt produkt.

Priserne blev overrakt ved et stort show i forbindelse med World Media Festivals i Hamborg den 15. maj. Der stod repræsentanter fra Chroma Film klar til få statuetten overrakt.

quote Efter de mange timer tilbragt på et tangtag og mere end tre års filmarbejde var det en skøn forløsning at modtage en anerkendelse internationalt.

Anders Dylov

- Efter de mange timer tilbragt på et tangtag og mere end tre års filmarbejde var det en skøn forløsning at modtage en anerkendelse internationalt. Det at også andre synes, at fortællingen om Tangtagshusene på Læsø er så interessant, at vi blev tildelt en fornem TV-pris var det hele værd, siger Anders Dylov. 

'Tangtagene på Læsø' er støttet af blandt andet Kulturstyrelsen og A. P. Møller Fonden. De gik ind i projektet, da de så det bevaringsværdige perspektiv, der er i tangtagene på Læsø, og hvordan denne dokumentar kan være med til at løfte et stykke kulturarv. 


Seneste nyt

fra Nordjylland