Kommune indfører fast vagt ved fiksering med stofsele

Aalborg Kommune indfører nye instrukser for magtanvendelse, som betyder, at der i fremtiden skal være en fast vagt, der holder øje med borgere, som fikseres med stofsele.

Der skal fremover være en fast vagt, som holder øje med borgere, der er fikseret med stofsele. Det har ældre- og handicapudvalget i Aalborg Kommune onsdag vedtaget.

Udvalget har drøftet instrukserne for magtanvendelse på kommunens plejehjem og institutioner, og her er man blevet enige om at ændre på sit regelsæt.

- Vi har kigget instruksen for magtanvendelse efter på baggrund af den tragiske hændelse på plejehjemmet Lollandshus. Det betyder blandt andet, at der i fremtiden skal være en fast vagt ved borgere, som er fikseret med stofsele, siger ældre- og handicaprådmand Thomas Krarup (Konservative) til TV2/Nord.

Tilbage i november blev en 85-årig kvinde kvalt i den stofsele hun var fikseret med på plejehjemmet Lollandshus i Aalborg. Rådmanden håber, at man med den nye instruks kommer brugen af stofseler til livs.

- Stofseler er sidste udvej, og jeg tror, at vi med den nye instruks vil opleve, at brugen af stofseler til fiksering bliver sjældnere, fordi det bliver både dyrt og besværligt at fiksere borgere, siger Thomas Krarup.

Han fortæller, at kommunens personale hurtigt vil blive instrueret i de nye regler på området.

- Vi indfører et obligatorisk kursus for ledere på plejehjem og institutioner, og det begynder allerede torsdag, siger Thomas Krarup.

Onsdagens drøftelse af kommunens instrukser for magtanvendelse er mundet ud i en ny instruks på 65 sider. Med tiden håber man, at instruksen kan udvikles, så den bliver nem at anvende.

- Vi arbejder på at udvikle en applikation, så instruksen bliver et nemt arbejdsredskab for kommunens medarbejdere. Så kan de finde instruktionen elektronisk og hurtigt se, hvordan reglerne er i en given situation, fortæller Thomas Krarup.


Lollandshus-sagen

lollandshus plejehjem

Lollandshus-forsvarer: Helt uforståelig dom

default_thumb

play Skyldig: Lollandshus-leder idømt 10 dagbøder

lollandshus plejehjem

Tidligere leder nægter sig skyldig i forsømmelse

default_thumb

play Dom i Lollandshus-sag afsiges først i næste uge

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland