Festival-direktør har sagt op

Der skal findes en ny mand til at stå i spidsen for Political Festival of Europe i Mariager.

Jan Bertelsen har de seneste måneder været den eneste mand på lønningslisten i Political Festival of Europe. Den 28. februar forlader han nu jobbet som direktør for den politiske festival. 

Hvem som fremover skal stå i spidsen festivalen i Mariager er uvist, men bestyrelsen arbejder på at finde Jan Bertelsens afløser.

- Vi har ansættelsessamtaler i denne uge, og jeg regner med at vi har en ny direktør på plads i næste uge, siger Franz Cuculiza, der er formand for Political Festival of Europe Franz Cuculiza.

Vanskelig start

Direktørskiftet får umiddelbart ingen konsekvenser for det politiske topmøde i Mariager.

- Vi sigter efter at afholde festivalen som planlagt, siger Franz Cuculiza.

Festivalen holdes 24.-26. august i år. Festivalen havde premiere i august sidste år med politiske taler og debatter på et fire dages program. Her fortalte Jan Bertelsen, direktør for festivalen, at man havde haft omkring 18.-20.000 besøgende, hvor man havde håbet på 25.000.

Økonomisk har festivalen haft en vanskelig start. Således måtte man i efteråret 2022 søge kommunen ekstraordinært om støtte. Et stort set enigt byråd godkendte at man bevilgede fire millioner kroner til Political Festival of Europe. Penge som festivalen havde fået som lån, men som man ikke kunne betale tilbage.

Kommunen gav også festivalen en såkaldt trækningsret på godt tre millioner kroner til festivalen i år.

Ingen kommentar

I 2022 havde Political Festival of Europe en omsætning på 3,46 millioner kroner, mens bestyrelsen i 2023 forventer en omsætning på 7,42 millioner kroner.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra den afgående direktør Jan Bertelsen, da han holder ferie, indtil han forlader stillingen som direktør i næste uge. 


Seneste nyt

fra Nordjylland