Gasudslip evakuerer boligkvarter og uddannelsessted: Nu er bygninger frigivet

Hundredvis var evakueret til det nærliggende idrætscentet, mens beredskabet kørte ud med sine gasdetektorer.

Mandag morgen er Nordjyllands Beredskab kørt ud til et brud på en gasledning på Amerikavej i Hobro. Anmeldelsen kom klokken 08:10.

Til TV2 Nord oplyser Kasper Weisberg, indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab, at en naturgasledning er skåret over af en gravemaskine i forbindelse med noget fortorvsarbejde. 

Derfor er Mariagerfjord Gymnasium og private boliger i området evakueret til det nærliggende idrætscenter, da de er omfattet af beredskabets sikkerhedsafstand på 300 meter i vindretningen.

I idrætscentret er de blevet bedt om at vente til, det igen er sikkert at bevæge sig udenfor. Nordjyllands Politi er til stede og sørger for afspærring af området.

Der er dog ingen fare for at opholde sig i Hobro uden for det afspærrede område, fastslår indsatslederen. 

Gasdetektorer skal sikre gymnasium og private boliger

Klokken 09:55 er gasselskabet i gang med at sætte en klemme på gasledningen, som derefter skal graves ned i et nyt hul, og dermed mindske chancen for, at det sker igen.

Samtidig har Nordjyllands Beredskab anlagt en sikringsslange for at undgå, at der antændes en flamme i regnvejret. Dermed tager man ingen chancer, oplyser indsatslederen. 

Beredskabets plan er herefter at sikre området og boligerne med  gasdetektorer og forventer, at være færdige om en halv til en hel time. Det oplyser indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab, Kasper Weisberg.

- Alt går efter bogen, siger han.

På Twitter oplyser både Nordjyllands Politi og Nordjyllands Beredskab efterfølgende, at opgaven er løst, og dermed kan alle, som har været evakueret, vende tilbage og fortsætte deres dag. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Vi kan høre og lugte gassen

Bare 100 meter derfra ligger Mariagerfjord Gymnasium, hvis elever og personale blev evakueret til det nærliggende idrætscenter tidligere på dagen. 

Det oplyste rektor på gymnasiet til TV2 Nord samt, at det var foregået i god ro og orden. 

- Det tager de stiv arm. Eleverne sidder og snakker med hinanden og får tiden til at gå med de ting, de nåede at få med. 

- Vi har regelmæssige brandøvelser, så vi har rimelig styr på, hvem der gør hvad, sagde rektor, Søren Urup.

130323 130323 Gasudslip Hobro siml 6240

Ventetiden udnyttes

I skolens ledelse har man desuden orienteret elevernes forældre per sms samt forklaret situationen på sin Facebook-side og hjemmeside, mens flere bekymrede forældre har kontaktet sine børn telefonisk.

På trods af de kaotiske omstændigheder er eleverne dog ved godt mod, oplyser rektor.

- Vi har tjekket alle elever, om de var okay med situationen, ligesom vi er gået rundt i alle lokaler og sikret, at alle er ude.

Mens eleverne afventede politiets og beredskabets videre anvisninger,  udnyttede de ventetiden i idrætscentret med badminton og andre spil.

evakuering gasudslip mariagerfjord i idrætscenter
Foto: Privatfoto

Seneste nyt

fra Nordjylland