02:03

Gymnasieelever laver ny version af "Alice i Eventyrland"

150 elever på Mariagerfjord Gymnasium er på scenen og har selv stået for manuskript, instruktion, lyd, lys, kostumer og musik i ny musical.

150 elever på Mariagerfjord Gymnasium har brugt al deres fritid og alle deres weekender det seneste halve år på at forberede årets musical. En musical, hvor eleverne selv står for manuskript, instruktion, lyd, lys, kostumer og musik.

Musicalen hedder "Saligia", og den er bygget på det klassiske eventyr om pigen Alice, der ender i Eventyrland. I "Saligia" har "Alice i Eventyrland" dog fået et markant twist og er blandt andet blevet tilsat de syv dødssynder.

- Vi synes, at det kunne være en ret cool og ny måde at fortolke det på, fordi det er så spændende at arbejde med de syv dødssynder, siger 3.G'eren Elma Hadzajlija, som er en af instruktørerne på "Saligia".

Eleverne har arbejdet med musicalen, siden skoleåret begyndte. Skolen og lærerne har kun fungereret som sparringspartnere og er først trådt til, hvis eleverne selv har bedt om hjælp.

- Jeg synes, det er fedt, at gymnasiet stoler nok på os elever til, at vi kan producere en musical, som de kan være stolte af. Det er så fedt, at vi har det ansvar, siger Oline Johnston, som er på scenen i stykket.

Der er premiere på "Saligia" tirsdag aften.