Kasper er dronepilot: - Man føler sig jo næsten som en fugl

34-årige Kasper Kronborg fra Løgstør bygger sine egne droner og deltog lørdag i sin første konkurrence mod andre dronepiloter fra resten af landet.

- Så kommer I den her vej rundt, og så laver I bare to "cork screws" rundt her.

Ordene faldt på Hadsund Stadion lørdag ved middagstid og blev modtaget uden spørgsmål eller antydning af undren fra de personer, der hørte dem.

Det samme var tilfældet, da de kort forinden havde fået at vide, at dagens konkurrence blev afviklet som "chase the ace med ironman". Og dog.

- Jeg var faktisk ikke helt sikker på, hvad det var, at han mente med det, siger 34-årige Kasper Kronborg, der er dronepilot. Med kaldenavnet "Dronborg".

Med brillerne på kan Kasper se dronens flyvning fra dens perspektiv.
Med brillerne på kan Kasper se dronens flyvning fra dens perspektiv.
Foto: Caspar Birk

Fra modelfly til droner

Lørdag deltog han for første gang i et dronestævne sammen med 16 andre deltagere fra hele landet i den første afdeling af DM-serien.

- Jeg er her ikke for at vinde. Det er for at have det sjovt, siger Kasper Kronborg, der kommer fra Løgstør.

I mange år var det modelfly, der tiltrak hans opmærksomhed i fritiden. En hobby, han havde fået igennem faderens hobbybutik i Limfjordsbyen. Men for et par år siden blev han fascineret af droneflyvning.

Droner

- Det giver både en fordybelse og noget ro. Man føler sig jo næsten som en fugl. Og så er jeg nok også blevet mere smittet på grund af mit studie, siger Kasper Kronborg, der til daglig studerer elektronik og it på Aalborg Universitet. Han bygger nemlig - i lighed med mange andre af dagens konkurrenter - sine droner selv.

Dagens konkurrence, der var første afdeling i DM-serien, blev vundet af 20-årige Christoffer Madsen fra Greve. Hadsund FPV, der arrangerede stævnet, håber at gøre det til en årligt tilbagevendende begivenhed.

I nedenstående indslag kan du se, hvad dronepiloterne ser, når dronerne flyver af sted med op mod 150 km/t


Seneste nyt

fra Nordjylland