Keld og Tesla løber i grøfter, vand og hårdt terræn - og de tager bronze med hjem

Sporten er henover de seneste år eksploderet - mange flere løber nemlig Canicross nu.

Tesla er en såkaldt malinois. En hunderace, der populært også omtales som "et pelsmissil". Hun er otte år gammel, og de første grå hår kan allerede anes under hendes snude.

- Hvis man omregner hundeår til menneskeår, skal man vist gange med syv, ikke? Så er vi jo næsten jævnaldrende, griner Keld Thomsen, der er Teslas ejer. 

Sammen stiller de to op til de danske mesterskaber i sportsgrenen "Canicross", i gruppen "Masters 60-69 år". Canicross er populært sagt terrænløb, hvor hund og fører løber sammen. 

Sara Rehn fra Dansk Canicross Forbund glæder sig over de mange deltagere
Sara Rehn fra Dansk Canicross Forbund glæder sig over de mange deltagere
Foto: Robert Bedsted / TV2 Nord

- Sportsgrenen har været ret lille i en årrække, men de seneste år er det nærmest eksploderet. Folk har virkeligt fået øjnene op for den her måde at få motion på, forklarer formand for Dansk Canicross Forbund, Sara Rehn. 

Det særlige ved Canicross er, at hund og fører er spændt sammen med et elastisk tov. Dermed kan hunden hjælpe med til at trække føreren undervejs. 

Distancerne varierer, og undervejs er der ofte indlagt forhindringer, vandpassager eller grøfter, der skal passeres. DM-distancen til mesterskaberne i Mariager er 4,2 kilometer. 

- Tesla og jeg løber ofte distancer, der er markant længere, forklarer Keld Thomsen og fortsætter:  

- Dagens distance er rigeligt lang for de fleste, og så skal man huske på, at ruten jo er ukendt, så det gør det automatisk mere krævende. 

Der kæmpes om guld, sølv og bronze
Der kæmpes om guld, sølv og bronze
Foto: Robert Bedsted / TV2 Nord

Canicross er for alle. Til dagens arrangement deltager der alt fra store slædehunde og politihunde til en gravhund, en dansk svensk gårdhund og flere andre små hunderacer. For arrangørerne er det vigtigste, at folk kommer ud og får rørt sig: 

- Folk kan deltage uanset forudsætninger. Nogle deltager på eliteplan, mens andre må skiftes mellem at gå og løbe. Det fine er, at der er plads til alle, forklarer Sara Rehn. 

Keld Thomsen og Tesla vandt bronze i Masters 60-69
Keld Thomsen og Tesla vandt bronze i Masters 60-69
Foto: Claes Rehn

Keld Thomsen og Tesla vandt i øvrigt bronze i gruppen for 60-69 år.

Danske mestre hos kvinderne blev Eva Behrmann, og hos herrerne tog Henrik Kviesgaard fra Canicross Østjylland guldmedaljen med hjem. 

Se hele indslaget fra Mariager herunder:Seneste nyt

fra Nordjylland