Lukkes omgående: Skimmelsvamp får kommune til at flytte fra denne bygning

Der er fundet skimmelsvamp i Sundhedscenter Hadsund - derfor er bygningen nu lukket.

En mistanke fra personalet i Sundhedscentret i Hadsund viste sig at være begrundet. 

Der er skimmelsvamp i luften i et af Sundhedscentrets lokaler. Og der er også for meget af det, til at man må opholde sig der.

Det viser en undersøgelse foretaget af Teknologisk Institut, efter at lokalet i fjorten dage har været afskærmet og set efter i sømmene.

Det betyder, at Mariagerfjord Kommune lukker dele af bygningen med omgående varsel.

- Vi tager naturligvis ingen chancer, når det gælder vores borgeres og ansattes sundhed. Derfor har vi besluttet at lukke bygningen indtil videre, så vi kan foretage yderligere prøver for at få overblik over problemets omfang, siger Trine Juul Søndergaard Pedersen, chef for Ejendomme og Bæredygtighed.

Hvad betyder lukningen?

Indtil videre aflyses aktiviteterne mandag, tirsdag og onsdag, og så satser kommunen på gradvist at genåbne andre adresser i Hadsund fra på torsdag.

Der er fundet nye midlertidige lokaler til undersøgelser og samtaler på Tempovej i Hadsund, hvor Mariagerfjord Kommune har samtaler med børn og unge.

Sundhedscentrets træningsfaciliteter ligger i en anden og nyere bygning og er derfor ikke berørt.

Skal udelukkes i resten af bygning

Skimmelsvampen er opstået et lokale i den bygning, der tidligere har huset Hotel Hadsund. Ifølge kommunen er der ikke umiddelbart nogle synlige tegn, der tyder på, at der skulle være skimmelsvamp i den øvrige del af bygningen. 

Men det skal stadig udelukkes, lyder det fra Trine Juul Søndergaard Pedersen:

- Vi går både med livrem og seler, når det gælder skimmelsvamp. Derfor sætter vi gang i en grundig undersøgelse af hele bygningen. Vi skal være sikre på, at fugtproblemerne er løst og at indeklimaet er sundt og godt, før Sundhedscentret atter kan slå dørene op.

Meldingen om skimmelsvamp gør nu, at kommunen har travlt med at finde andre steder centrets tilbud og aktiviteter til andre adresser, fortæller social- og sundhedschef Kit Borup:

- Vi har i dag orienteret personalet og er nu i fuld gang med at orientere brugerne af sundhedscentret. Det er heldigvis mit indtryk, at både borgere og personale tager situationen med ro.Seneste nyt

fra Nordjylland