Ny løbetrend har gjort sit indtog i Nordjylland

Løbedisciplinen canicross kombinerer løbeturen i skoven med den daglige gåtur med hunden - og både hunde og løbere elsker det.

Ved Maren Finds Dalen i Mariager søndag formiddag gør Bente og Kenya sig klar til løbestævne.

- Hun bliver vildt begejstret i starten, så jeg bliver trukket med, fortæller Bente Sloth Lauridsen fra Havndal.

Men Bentes løbemakker Kenya er ikke hvem som helst - og det er ikke noget helt almindeligt løb, de er ved at gøre klar til. Kenya er nemlig Bentes hund. Og løbet er et såkaldt canicross-løb.

- Hun glæder sig helt vildt til at komme af sted, så det bliver bare rigtig godt.

Bente Sloth Lauridsen med sin løbemakker Kenya
Bente Sloth Lauridsen med sin løbemakker Kenya

Tiltrak over 50 løbere - og hunde

Flere end 50 havde søndag formiddag fundet løbeskoene og seletøjet frem for at løbe canicross i skoven. Og selvom disciplinen er ret ny i Nordjylland er den allerede populær i England og Frankrig - og på voldsom fremmarch i Sverige.

Dagens løb er Bente og Kenyas første.

- En af vores venner lokkede mig med til træningsløb for en måneds tid siden, og det her er faktisk vores første løb, så jeg er lidt spændt på hvordan det kommer til at gå idag.

Og mens Bente Sloth Lauridsen kun skulle køre små 20 kilometer for at komme til løb, havde den nye måde at løbe på også tiltrukket deltagere langvejs fra. Blandt andre Martin Grimshaw fra Varde, der endte som nummer to ved dagens løb.

- Vi elsker at være med til alle slags løb med hunde. I kan se deres smil, når de kommer tilbage. De elsker bare at løbe, og nu er han klar, fortalte Martin Grimshaw inden starten gik.

Martin Grimshaw i fuldt firspring gennem skoven med sin firbenede løbemakker.
Martin Grimshaw i fuldt firspring gennem skoven med sin firbenede løbemakker.

Vil være ligesom Royal Run - for alle

Hvert år tiltrækker Royal Run flere hundrede tusinde løbere - og det royale løb, hvor man kan "nøjes" med at løbe 1,6 kilometer har gjort motionsløb til noget som stort set alle danskere kan deltage i. Og selvom der er langt til Royal Runs størrelse, er det arrangør Claes Rehns håb, at Canicross kan få samme status.

- Jeg håber jo, at det bliver en sport, der vokser. I Sverige er det den sport, der vokser mest lige nu og vi håber jo at kunne få flere med. At vi får den almindelige dansker ud og motionere også.

For canicross har store fordele - din løbemakker klager for eksempel sjældent over vjret.

- Hunden er jo din bedste ven. Den vil jo please dig og den elsker jo at komme ud og motionere. Og som jeg siger: Det er den bedste løbemakker du kan have, lyder det fra Claes Rehn.

Claes Rehn håber at canicross kan blive ligeså Royal Run - et løb for alle.
Claes Rehn håber at canicross kan blive ligeså Royal Run - et løb for alle.

Hurtigt ned ad bakke

En lille ulempe ved canicross er dog, at du ikke helt selv bestemmer tempet.

- Nogle steder går det noget ned af bakke - og når hun er rigtig ivrig, så er det lidt vildt, og så bliver man trukket med. Det kan godt være lidt lidt spændende, fortæller Bente Sloth Lauridsen.

Efter fem kilometer i skoven med hunden Kenya er konklusionen dog klar:

- Det gik rigtig godt. Det er jo et smukt område vi løber i herude. Det er rigtig kuperet, så nogle steder er det lidt udfordrende. Men det gik super godt. Hun er sej, hende her pigen her. 


Seneste nyt

fra Nordjylland