Støjberg-medlemmer klar: - Gør ikke noget at få folketingsvalg, så vi kan få ryddet op

Stemmerne er knapt talt op, før lokale kræfter i Danmarksdemokraterne ser frem mod næste mål.

- Det gør altså ikke noget, at vi får et folketingsvalg, så kan vi få ryddet lidt op.

- Nej, det gør bestemt ikke noget.

Ordene falder foran Brugsen i Veddum lidt nord for Hadsund. 

Danmarksdemokraternes højborg, hvor mere end hver tredje vælger satte sit kryds hos Støjberg og co ved søndagens valg til Europa-Parlamentet.

- Politikken hænger bare godt sammen med det at bo på landet og i et lille samfund, siger maskinarbejder og medlem af Danmarksdemokraterne Rene Jensen.

- Vi vil gerne gøre noget for udkantsdanmark, og vi vil gøre noget for de små samfund, som vi vil bevare, siger blomsterhandler og medlem af Danmarksdemokraterne Leo Nysum.

I Nordjylland fik partiet 15,5 procent af stemmerne og blev det tredjestørste parti kun overgået af Socialdemokratiet og Venstre. 

En af dem, der satte krydset ved liste Æ, er buschauffør Gitte Levisen fra Skelund.

- Jeg synes det er dem, vi kan stole på. De siger, hvad de mener, og mener det de siger. De gør det, de lover, og det er der ikke så mange af de andre, der kan leve op til, lyder analysen.

De 35,6 procent, som Danmarksdemokraterne sikrede sig ved søndagens parlamentsvalg, er endda en forbedring på 0,4 procentpoint siden folketingsvalget i 2022.

- Det er jo i Ingers baghave, men det er hele Mariagerfjord Kommune, det er jo i Ingers baghave, siger Leo Nysum.

- Jeg synes, det er meget vigtigt, at støtte op omkring, dem der ikke vil glemme os, og dem der siger, at de her små samfund, de skal ikke bare glemmes, slutter Rene Jensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland