Unge fravælger weekendens bytur efter formodet drab

Flere unge, TV2 Nord har talt med, fravælger weekendens bytur efter formodet drab. Samtidig kommer rektorer med opråb til deres elever ovenpå det seneste nye i Mia-sagen.

- Det er vigtigt, at de unge ikke går alene, når de er i byen.

Sådan lyder det klare budskab fra Torben Poulsen, rektor på Aalborghus Gymnasium i Aalborg i et ekstraordinært nyhedsbrev til de 1100 elever på skolen. 

Baggrunden er den tragiske sag om 22-årige Mia Skadhauge Stevn, der formodes dræbt efter en bytur i sidste weekend.

quote Jeg føler mig lidt utryg

Marie Møller Larsen, gymnasieelev


- Det bekymrer mig meget, det der er sket, lyder det fra Torben Poulsen, inden han fortsætter:

- Jeg kan godt være ængstelig for, at der er mange, der skal i byen her i weekenden. Og nu nærmer vi os også vinterferien, så jeg synes det er nu, at det her brev skal sendes ud.

Fravælger bytur

Hos flere af eleverne på Aalborghus Gymnasium har sagen også fyldt meget den seneste uge. Og det er langt fra alle, der pønser på at tage en tur i Jomfru Ane Gade i weekenden.

- Det skal jeg ikke. Ikke efter de hændelser, der er sket de sidste dage, lyder det fra Celvin Jonsson, der er elev på gymnasiet.

- Man er vel bange for, at man selv kunne finde på at sætte sig ind i sådan en bil i en brandert, det vil jeg ikke ønske for mig selv eller nogen andre, siger han.

Rektor på Aalborghus Gymnasium Torben Poulsen kommer med opråb til elever.

Råd går igen

Også på Dronninglund Gymnasium forsøger de at tage hånd om eleverne. For her er det ligeledes en sag, der lige nu er det helt store samtaleemne.

- Det er jo klart, at sådan en sag påvirker alle, der går på gymnasiet, fordi det er en ung pige, der formodentlig har mistet livet efter en bytur. Principielt kunne det lige så godt være en af vores elever, som det var gået ud over, siger rektor på Dronninglund Gymnasium, Lars Jørgensen, inden han kommer med samme råd som rektoren på Aalborghus Gymnasium.

- De unge skal sørge for at følges med nogen, når de går hjem fra fest. Det gælder, når vi er på studieture, men det skal også gælde i al almindelighed, siger han.

Utryghed

En af de elever, som har modtaget ovenstående råd er Marie Møller Larsen, der går i 2.G på gymnasiet. Egentligt skulle hun i byen i weekenden, men nu er hun kommet i tvivl.

- Ja, det var faktisk meningen (red. at jeg skulle i byen), men nu er jeg lidt usikker på, om jeg overhovedet har lyst til det efter den her meget tragiske sag med Mia, siger hun og fortsætter:

- Jeg føler mig lidt utryg. Det kunne vel lige så godt ske for os elever her på gymnasiet, som det kunne ske for en som Mia, så det er meget rystende og meget ubehageligt. 

Hør hvordan de forholder sig til situationen på Dronninglund Gymnasium.

Mia-sagen

Screenshot 2024-05-29 100919

play Nu er dommen faldet: Mias drabsmand får hård straf

Screenshot 2024-05-29 100919

play Mia-sagen: Thomas Thomsen kendt skyldig i drab og voldtægtsforsøg

mand

liveblog Mia-sagen: Sådan forløb dagen i landsretten

100222 Hammer Bakker afspærret afspærret Mia Skadhauge Stevn

play 38-årig var på jagt efter sex, mener anklager: Han udnyttede Mia Skadhauge Stevns promille

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland