Seneste nyt

fra Nordjylland

54-årig mand tiltalt for drabet på Hanne With

Den nu 54-årige mand, der har siddet varetægtsfængslet for drabet på Hanne With, og som blev anholdt på sin arbejdplads i Nordjylland, er nu tiltalt for drabet.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

- I den videre efterforskning er der sket endnu et gennembrud. Jeg vil ikke foregribe bevisførelsen i retten og kan derfor ikke blive mere konkret, men vi har vurderet, at beviserne mod den 54-årige samlet set er så stærke, at vi har kunnet rejse tiltale, siger specialanklager Søren Harbo.

Drabet på Hanne With fandt sted i Fensmarkgade på Nørrebro natten til 1. januar 1990. Det var den 23-årige kvinde Hanne With, der blev slået ihjel i sin lejlighed. Hun blev dræbt med adskillige knivstik.

34 år senere kunne Nordjyllands Politi anholde en østjysk mand på hans arbejdsplads i Nordjylland ved hjælp af såkaldt dna-slægtsforskning. Politiet fik nemlig et gennembrud i sagen, da dna-spor fra Hanne Withs bukser, stammede fra en nær slægtning til en, som politiet havde i deres dna-register.

Slægtskabssøgning

Slægtskabssøgning bygger på den samme analyse af dna, som benyttes som kriminalteknisk bevis i straffesager. Men i stedet for at søge efter et direkte match i politiets dna-profilregister, søger man efter nære familiemedlemmer til den person, der har afsat dna-materialet.

Der er tale om et rent retsgenetisk analysearbejde, som ikke involverer slægtsforskning. Metoden må derfor ikke forveksles med genetisk slægtsforskning, som på nuværende tidspunkt ikke bliver brugt af dansk politi.

Genetisk slægtsforskning adskiller sig fra slægtskabssøgning ved, at man søger i internationale, kommercielle dna-databaser efter en eller flere personer, der er i slægt med den, der har afsat dna-materiale. Derefter forsøger slægtsforskere at finde en fælles familierelation blandt de matchende personer, hvilket i flere udenlandske sager har kunnet identificere en gerningsmand.

Læs mere her: https://www.justitsministeriet.dk/pressemeddelelse/justitsministeren-slaegtsforskning-kan-blive-nyt-efterforskningsmiddel-i-politiet/

I forbindelse med sagen har Københavns Politi efterspurgt et vidne, som kontaktede politiet umiddelbart efter drabssagen rullede, og som mente, han kendte identiteten på drabsmanden. 

Det er endnu ikke lykkedes at finde frem til vidnet.