AaBs mareridt af et efterår fortsætter: Det er ren overlevelse

AaB-træner Erik Hamrens mission var tæt på at lykkes. Men til sidst gik det alligevel galt. AaBs krise bliver nu endnu dybere.

Der gik et sus gennem presseboksen, da AaB offentliggjorde startopstillingen til aftenens bundgyser mod Brøndby.

Træner Erik Hamren havde rystet posen, nu skulle der ske noget nyt med fire udskiftninger i start-11'eren.

Men knapt havde uret rundet de to minutter, så lå bolden allerede bag Theo Sander i AaB-målet, og jublen brød løs på Brøndby Stadion, efter et hjørnespark til Brøndby, hvor stod AaB’s forsvar stod og sov. Og så kunne en udækket Jens Martin Gammelby bringe hjemmeholdet foran 1-0.

Katastrofalt og nærmest den værst tænkelige start for AaBs nye startopstilling efter sidste søndags 1-3 nederlag til Viborg.

Satset med at sende blandt andre anfører Lucas Andersen og AaB’s mest farlige angriber de seneste kampe, Allan Sousa, på bænken virkede i starten af kampen som en eklatant fejl af Erik Hamren.

Den værst tænkelige start

Det første kvarter var AaB totalt presset i bund og kom nærmest ikke over midten.

Efter 13 minutter var den gal igen. Om det skyldes den tætte tåge over Brøndby stadion eller bare et uopmærksomt forsvar, må stå hen i det uvisse.

I hvert fald overså AaB’s forsvar en totalt fri Anis Slimane, der sendte bolden mellem benene på en fremstormende Theo Sander. 2-0 efter mindre end et kvarter.

Der skulle faktisk gå 14 minutter, inden AaB havde det første forsøg mod Brøndbys mål i form af et ufarligt langskud fra Bakiz.

Og vi skulle helt hen til 5 minutter før pausen, før AaB fik deres første reelle chance i kampen. Men sidste søndags målscorer Marco Ramkilde kiksede foran et tomt mål.

Alligevel var gnisten kommet tilbage i AaB-holdet. Og blot få minutter senere viste Younes Bakiz sin farlighed et smart træk og udplacere Brøndbys målmand til en vigtig reducering kort før pausen.

Et stærkt comeback

I anden halvleg var det AaB, der kom bedst ud i tågen, der stadig lå hen over banen.

Spillerne fra Aalborg vandt duellerne og var mest nærgående. Efter 10 minutter ramte Andreas Poulsen overliggeren efter et drøn med venstrebenet.

Og bare få minutter efter var AaB igen tæt på, da Marco Ramkilde pludselig var alene med Brøndbys målmand, der fik afværget kæmpechancen.

Men Brøndby-forsvaret kunne ikke holde det slidstærke AaB-hold fra målet. Helt fortjent fik AaB udlignet efter 64 minutter. Igen var Younes Bakiz på pletten og fik prikket bolden ind til udligning 2-2. Brøndby virkede rystet og var gået fuldstændig i stå.

Og mens mange af de over 18.000 brøndbyfans var godt utilfredse med “deres egne”, kløede AaB på for endnu en livsvigtig scoring.

En sejr ville betyde, at Brøndby ville overtage AaB’s nedrykningsplads. Derfor var der nerver på banen. Louka Prip fik et par gode chancer for scoring, men bankede begge gange kuglen over mål.

Først 15 minutter før tid blev de to “vragede “ spillere, Allan Sousa og Lucas Andersen, sendt på banen. Mærkeligt nok blev den dobbelte målscorer Younes Bakiz taget ud, hvilket han heller ikke selv var tilfreds med, da han forlod banen.

Katastrofen lige før slutfløjt

Men så begyndte det at gå galt for AaB. 10 minutter før slutfløjt troede de 18.600-brøndbyfans, at hjemmeholdet havde scoret. Men bolden ramte indersiden af stolpen og trillede langs stregen.

AaB-forsvaren Daniel Granli måtte udgå med krampe, og Christoffer Pallesen kom på banen. Men bedst som man havde indstillet sig på uafgjort skete “ katastrofen” i dommerens overtid.

Et lang indkast passerede gennem AaB’s forsvar og så kunne Brøndbys Oscar Schwartau score til 3-2.

Erik Hamren hamrede hånden i udskiftningboksen i ren ærgerelse. Og det forstår man.

Hamren og AaB havde fortjent bedre. En sejr var inden for rækkevidde, og AaB var klart bedst i anden halvleg. Hamrende ufortjent nederlag til AaB, og der var kæmpeopbakning fra de langt de fleste AaB-fans, da spillerne takkede for støtten.

Nu venter Silkeborg på hjemmebane på søndag og FC Nordsjælland ugen efter, inden spillerne går på vinterpause. Men den her anden halvleg i Brøndby må give tro på et eller andet.