Aalborg slog Herning

Aalborg vandt overraskende ude over Herning, som dermed missede førstepladsen i Metal Ligaen.

Herning kunne nappe førstepladsen i Metal Ligaen onsdag aften, men sådan kom det mod forventning ikke til at gå.

Aalborg ville det anderledes og kunne rejse hjem fra Herning med en udesejr på 5-2, selv om holdet inden den sidste periode var bagud 1-2.

Uden at vise styrkeforskel på top og bund styrede Herning mod sejr i de første perioder og kom som ventet foran. Godt fire minutter var spillet, da Petr Kalus udnyttede et powerplay til at score til 1-0.

Men føringen holdt i mindre end tre minutter. Straks da Aalborg var fuldtallig, sørgede Matt Francis for balance i målregnskabet.

I den efterfølgende periode var udeholdet godt med og havde flest skudforsøg. Men det var hjemmeholdet, der kom på 2-1 ved topscorer Henrik Eriksson.

Kort inde i den tredje periode var Matt Francis igen mand for en udligning med sit andet mål.

Det ville finnen Mike Vaskivuo ikke stå tilbage for. Med målene til 3-2 og 4-2 efter henholdsvis 44 og 51 minutter afgjorde han kampen til Aalborgs fordel, inden Tommy Grant lukkede til 5-2 få sekunder før tid.

Med nederlaget ligger Herning stadig på andenpladsen med 22 point for 12 kampe. Det er et point færre end topholdet Sønderjyske, der har spillet en kamp færre.

Aalborg ligger tredjesidst i ligaen efter onsdagens sejr med 12 point for 10 kampe.