Billigere end discount: Nordjyder stormer til nyåbnet butik

'Billig, billigere, Basalt'. Sådan lyder sloganet fra den nye discountkæde, der netop har åbnet sin første butik i det nordjyske.

Den rekordhøje inflation kan ses på kvitteringerne - og i danskernes pengepung. 

Derfor udvider Salling Group nu butikskæden Basalt, som markedsfører sig på at være ekstra billig. Ja, billigere end discount, ifølge kæden selv.

Og konceptet var mildest talt populært blandt nordjyderne, da den første butik i Nordjylland slog dørene op i Hjørring torsdag formiddag. Det til trods for, at der ingen åbningstilbud var.

- Vi har altid faste, lave priser. Ingen tilbudsaviser eller særlige tilbud. Men vi er blevet taget positivt imod. Mange skal lige ind og se, om vi nu er så billige, siger Henrik Nielsen, der er kædechef i Basalt.

Nysgerrige handlende

Én af dagens kunder var Shahla Anwari, der bor tæt på butikken. Hun havde hørt rygtet om den billige butik.

- Jeg har glædet mig til at se, hvad de har i butikken, og hvad prisen egentlig er.

Og det er ok, konstaterer hun.


Hun oplever, som mange andre, de stigende priser på særligt fødevarer.

- Jeg mærker det meget, og man kan se det med det samme, når man køber ind kigger på kvitteringen. Først tænker man “åh nej, kan det være rigtigt”. Men det kan det, fortæller hun, og håber, at den nye butik giver mere luft i budgettet.

Færre varer

Den nye discountkæde er baseret på et koncept, hvor driftomkostningerne er holdt i bund.

Derfor bliver indkøbsoplevelsen lidt anderledes end normalt. For i vid udstrækning står varerne på paller i butikken og i emballagen direkte på hylderne - dermed er udgifterne til håndtering reduceret. Og for at spare strøm er der ingen køle- og frostmontre.

- Vi har en stor besparelse, især fordi vi ikke har varer, der skal køl og frys. Vi har også skiftet al lys i butikken til led, forklarer kædechefen.

Basalt, discount
Foto: Daniel Mikkelsen / TV2 Nord

Og det er ikke kun energipriserne, der bliver holdt nede. Også antallet af varer.

- Vi har kun 1000 varenumre i stedet for 3000 som en normal discount-forrenting, siger Henrik Nielsen.

Butikken i Hjørring er den femte af i alt foreløbig 10 butikker, som Salling Group åbner i disse uger.  

OM BUTIKKEN

BASALT er kendetegnet ved et bredt udvalg af de mest basale dagligvarer, der altså hverken kræver køl eller frost. Det vil sige almindelige basisvarer som pasta, havregryn, toiletpapir, bleer, tandpasta, langtidsholdbar mælk, mel og brød samt et basalt udvalg af frugt og grønt. Der er ingen mængderabatter, kun faste lave priser hver dag.

Kilde: Salling Group


Seneste nyt

fra Nordjylland