Coronakrisen har ikke afholdt nordjyderne fra at starte egen virksomhed

Iværksætterlysten er stor i Nordjylland, hvor der blev stiftet over 2600 nye virksomheder sidste år.

Der er gang i udviklingen hos softwarevirksomheden Robotto, der blandt andet laver robotter og droner. Kenneth Richard Geipel grundlagde Aalborg-virksomheden i 2019, og siden har Robotto haft vokseværk.

- Vi udvikler droner, som bruges til at bekæmpe skovbrande. Men vores algoritme kan dronen autonomt afsøge områder efter skovbrande, og når den finder en brand, kan den udregne placering, størrelse og vindens hastighed og retning.

- Alt det bliver visualiseret for brandmændene på et kort, siger Kenneth Richard Geipel, der er administrerende direktør for Robotto.

Der er mange iværksættere, der ligesom folkene bag Robotto har mod på at starte deres egen virksomhed i Nordjylland. I 2021 blev der stiftet 2623 nye nordjyske virksomheder, viser tal fra den statslige finansieringsfond Vækstfonden.

- Det er fantastisk at se den markante udvikling på trods af coronakrisen. Den rekordhøje investeringsaktivitet og de mange nye virksomheder viser bare den værdi, som risikovillig kapital og innovation giver vores region, siger Jacob Christensen Flarup, som er direktør for Vækstfondens aktiviteter i Nordjylland.

Ikke alle overlever

Robotto har modtaget støtte fra Vækstfonden i form af et startlån.

- Vækstfonden har hjulpet os i vores kommercialiseringsfase. Vi skal ud at hjælpe så mange brandmænd, som vi kan, og der støtter Vækstfonden os i det arbejde, siger Kenneth Richard Geipel.

Fonden støttede 196 nordjyske virksomheder i 2021, hvilket er en stigning på 29 procent i forhold til året før og det højeste antal i Vækstfondens historie.

- De virksomheder, vi går ind i, er dem, der har den gode idé. Vi går kun ind i noget, vi virkelig tror på, og Robotto er et godt eksempel på sådan en virksomhed. Vi ved godt, at ikke alle virksomheder overlever, når vi kommer nogle år frem i tiden, men vi er nødt til at angribe de muligheder, der er, siger Jacob Christensen Flarup.


Seneste nyt

fra Nordjylland