Flammerne tog Rita, men er hun stadig på hotellet?

Den 18-årige smørrebrødselev Rita Palmer Hansen blev branden på Hotel du Nord i Hjørrings eneste offer den septemberdag i 1957. Og det siges, at hendes sjæl aldrig har forladt huset.

Fredag den 13. er for nogen en uheldsdag. Det er også en franchise af gyserfilm, der startede i 80’erne.

For nogen er det usaglig overtro, men for andre er der tale om en reel fobi. Faktisk har frygten for fredag d. 13. sin helt egen fobi – paraskavedekatria. Altså frygten for fredag den 13.

Direkte spøgelsesjagt

Fredag d. 13. oktober 21:00-23:00

Se med på:

  • TV 2 Play

  • tv2nord.dk

  • Er Der Nogen?s Facebookside

  • TV2 Nord Salto

Men datoen er slet ikke til at spøge med.

Mystikken, overtroen og myterne om både fredage og tallet 13 rækker mere end 1000 år bagud i historien. Og derfor er der vel nærmest ingen bedre dato, hvis man ønsker at få kontakt til nogen eller noget ’på den anden side’.

Direkte spøgelsesjagt – hvis du tør

Hotel du Nord i Hjørring var hjemsted for både teater, fest og store oplevelser. De fleste vil i dag kende bygningerne som Vendelbohus, der stadig lægger lokaler mange kulturelle glæder.

Branden i det gamle hotel kostede en ung kvinde livet.
Branden i det gamle hotel kostede en ung kvinde livet.
Foto: Vendsyssel Historiske Museum

Men bygningerne bærer også på en uhyggelig historie. En historie der endte med at koste en 18-årig smørrebrødselev livet, da flammerne åd hele hotellet. Kun teatersalen overlevede.

Rita Palmer Hansen var det eneste offer i den skæbnesvangre brand. Men hendes sjæl siges aldrig at have forladt stedet. Flere ansatte på Vendelbohus har berettet om møder eller fornemmelser.

Det vil formentlig få det til at løbe koldt ned ad ryggen at tænke på, hvis man skulle tilbringe en nat i mørke teater.

Måske alene. Måske ikke.

Mikkel Egelund, Trine Gadeberg og Kasper Le Fevre tager endnu engang på spøgelsesjagt i det nordjyske i serien 'Er Der Nogen?' - sæson 10 udkommer fra 20. oktober.
Mikkel Egelund, Trine Gadeberg og Kasper Le Fevre tager endnu engang på spøgelsesjagt i det nordjyske i serien 'Er Der Nogen?' - sæson 10 udkommer fra 20. oktober.

Men for de tre spøgelsesjægere Mikkel Egelund, Kasper Le Fevre og Trine Gadeberg gør det noget helt andet.

De vil nemlig tage seerne med på direkte spøgelsesjagt på Vendelbohus i Hjørring.

- Jeg elsker Vendelbohus. I tidligere programmer har vi virkelig haft nogle sindssyge oplevelser her, siger den erfarne ’ghosthunter’ Mikkel Egelund.

Se med på TV 2 Play

Fra klokken 21:00 til klokken 23:00 fredag den 13. oktober vil holdet undersøge Vendelbohus fra top til tå med alle de remedier og apparater, de kan have med i rygsækken.

- Det fede ved at sende direkte er, at vi ikke klipper i programmerne. Så det er den helt rå, umiddelbare jagt, man får mulighed for at være med i, siger skuespiller, sangerinde og spøgelsesjæger Trine Gadeberg, der, sammen med Kasper Le Fevre, er vant til at stå på de skrå brædder.

- I teaterverdenen er der vildt meget overtro, og det skal vi selvfølgelig også undersøge nærmere, fortæller Kasper Le Fevre.

Er Der Nogen? har tidligere været på besøg på Vendelbohus:

Spøgelsesjagten kan streames direkte på TV 2 Play, tv2nord.dk eller på TV2 Nord Salto.

Og så kan man selv deltage i spøgelsesjagten, hvis man kigger med via Er Der Nogen?s facebookside.

- Man skal bare kommentere på liveudsendelsen, hvis man ser noget eller har lyst til, at vi skal undersøge noget nærmere, siger Trine Gadeberg.

Om de tre spøgelsesjægere får held til at skabe kontakt til Rita Palmer Hansen, vil tiden vise.

Men de lover gys og gåsehud fredag den 13. oktober. 


Seneste nyt

fra Nordjylland